Viktor Hovland havnet i en skikkelig seierskamp mot superstjernen Rory McIlroy og Richard Bland på siste dag av europatourturneringen i Dubai.

Hovland måtte ut omspill mot Bland på det siste hullet. Der var nordmannen sterkest og sikret seg en gjev seier.

– Dette er ganske vilt, sa han i det Viaplay-sendte intervjuet etterpå.

Det er hans andre seier på europatouren. Han vant også BMW international i fjor sommer. I tillegg har golfesset tre triumfer på den enda gjevere PGA-touren. Seieren kommer til å ta ham helt opp til tredjeplass på verdensrankingen. I golfmiljøet spekuleres det om han kan være nummer én i løpet av året.

– Dette er en god start, så får vi se hva som skjer, sa han i Dubai.

Avsluttet sterkt

Hovland klatret voldsomt på sin siste runde - etter flere birdier. Så gikk han opp i ledelsen da han sikret seg en eagle med en lang putt på det nest siste hullet. Det sterke slaget imponerte golfkommentator Joakim Mikkelsen under sendingen på Viaplay.

– Det er nesten ikke til å tro, utbrøt han.

– Jeg fatter ikke hva du er laget av, Viktor Hovland, la han til.

Hovland var selv fornøyd med å ha hevet seg på turneringens siste dag.

– Det var en spesiell avslutning, sa han etterpå.

Ellevilt comeback

Hovland fulgte opp med å sette en birdie på det siste hullet. Dermed endte han 12 slag under par. En knallsterk prestasjon. Dagen før hadde han avsluttet på 13. plass. Seiershåpet så ut til å være ute, ettersom han hadde seks slag opp til ledelsen. Da hadde han ikke noe håp om å kjempe om seier.

Seks birdier og den ene eagleputten på søndagens runde sendte ham imidlertid inn i seierskampen med et brak.

– For en idrettsmann, sa Mikkelsen da Hovland hadde slått sitt siste slag i hovedrunden.

Men konkurrentene var ikke ferdigspilte ennå. McIlroy og Richard Bland kunne fortsatt slå nordmannen. Da Hovland ble intervjuet etter sin runde, regnet han med at McIlroy ville gå forbi.

– Hvis han ikke gjør det, er jeg klar for omspill, men det ser ut som han har denne, sa Hovland.

Dramatisk

På det nest siste hullet havnet McIlroy i trøbbel. Et dårlig utslag sendte ham langt ut i buskene. Han reddet seg imidlertid inn på mesterlig vis og var med før sine siste slag.

Samtidig avsluttet Bland bunnsolid. Han endte 12 under par, dermed var han sikret omspill mot Hovland.

Da ble spørsmålet om McIlroy kunne sikre seg seieren på siste hull. Han tok en sjanse - og sendte ballen rett i vannet. Nordiren var ute av kampen. Det ble omspill mellom Bland og Hovland.

Blands utslag ga ham et vanskelig utgangspunkt, mens Hovland landet ballen rett på greenen. Konkurrenten kom seg imidlertid fint inn mot hullet igjen. Hovland svarte med å legge sin ball godt til rette på sitt slag.

Da Bland så bommet en lang putt, var mye gjort. Hovland hadde kort vei til hullet og var sikker. Han pustet lettet ut da seieren var i boks.