*Nettavisen* Sport.

Ellevill velkomst for Sigurd

Foto: (Foto: Erlend Aas / SCANPIX)

GARDERMOEN (TV 2 Nettavisen): Hjemmelagd barnesang, godklemmer og gledestårer møtte Sigurd Pettersen da han landet i Norge klokken 14.20 onsdag.

07.01.04 18:31

Norges mest kjente Pettersen så vettskremt ut da han ble overfalt av pressens mange ansikter ved ankomsten på Gardermoen onsdag ettermiddag. Hoppukevinneren gledet seg langt mer over at en hel busslast med unger og hoppentusiaster fra den lille bygda Rollag og Veggli (Snaut 1500 innbyggere) hadde møtt opp.

23-åringen ble pepret med spørsmål fra de fremmøtte.

- Hvordan har du sovet i natt, Sigurd?

- Jeg har sovet godt!

- Hva var det første du tenkte på i morges, Sigurd?

- Frokost!

- Hva synes du om mottagelsen, Sigurd?

- Jeg synes den er kjempefin!

- Hva skal du gjøre nå, Sigurd?

- Nå blir det viktigste å hvile, slappe av litt, og få igjen litt energi.

Sier nei til tv
Innimellom alle spørsmålene og svarene kastet nære venner og familie seg om halsen på 23-åringen. Ved siden av kaoset på Gardermoen sto hoppsjef Jan Erik Aalbu med bekymret mine. Hvor mye stress tåler en influensasyk Sigurd Pettersen?

- Vi får ta det her i dag. Han har reist hjem fordi han trenger hvile. Vi har faktisk sagt nei til alle tv-forespørsler, fortalte Aalbu til TV 2 Nettavisen.

Hoppsjefen er glad for at Sigurd Pettersen vant et par renn forrige sesong, slik at han fikk en liten forsmak på sirkuset som følger med det å være den beste hopperen i verden.

- Du kan ikke lære bort dette med ord, dette må oppleves, konstaterte hoppsjefen.

Hjemmelagd barnesang
De fremmøtte barna fra Rollag og Veggli slet med å få oppmerksomheten fra hopphelten som hele tiden sto omringet av pressen. Løsningen kom i form av en hjemmesnekret sang de øvde inn på bussturen fra Numedal:

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Roy Kvatningen

"Nå kommer vi fra Rollag, vi er så veldig glad,
for vi skal møte Sigurd, han hopper jo så bra.
Han slo dem ned i støvla,
vi lo og skreik og vrøvla,
vi er så veldig stolte; Hurra, hurra, hurra"

Det er liten tvil om at innbyggerne i den lille bygda er stolte av ordførerens sønn.

- Hvis du tenker i forhold til antall innbyggere, er det en stor prosentandel som møtte opp her. Og resten av bygda venter på ham der hjemme, fortalte Haldis Prestmoen til TV 2 Nettavisen.

Helt fra kommunegrensa og frem til Sigurd Pettersens barndomshjem, har sambygdingene satt opp fakler langs veien. Og vel fremme på grenda, står det plantet en ski med påskriften "Sigurd Pettersens vei".

- Det går ikke an å beskrive hva han gjør for bygda og for sporten. Han er et forbilde for hele kommunen, ikke bare for de fremmøtte barna her, mener Prestmoen.

- Til og med på gamlehjemmet satt de klistret til tv-skjermen.

Det blir et par uker til neste gang gamlehjemmet får se Sigurd Pettersen hoppe i en tv-rute. Nå skal han hvile godt ut og pleie influensaen. Akkurat nå bryr han seg lite om å forsvare ledelsen i verdenscupen.

- Tape poeng kommer jeg til å gjøre uansett, så lenge jeg står over. Vi har sagt at vi skal få ha en frihelg hver, og jeg valgte å ta min nå, forklarte 23-åringen, som fortsatt bor på en 12 kvadratmeters hybel i Oslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.