ECUADOR - BRASIL 1-1:

Ecuador og Brasil møttes sent torsdag kveld til dyst i den søramerikanske VM-kvalifiseringen, og det var litt av en kamp vi fikk servert.

Både Ecuadors Alexander Domínguez og Brasils Emerson Royal ble utvist. Alisson så også det røde kortet ved to (!) anledninger, men begge ganger valgte dommer Wilmar Roldán å gjøre om etter å ha sjekket med VAR.

Den siste avgjørelsen kom på overtid i andre omgang etter at Roldán først hadde gitt Alisson det røde kortet og dømt straffe til Ecuador.

- Det er helt utrolig. At det er mulig å få så mye dramatikk, så mange situasjoner på to timer, sa en nærmere sjokkert Viasport-kommentator Petter Veland.

Til slutt endte det altså 1-1 etter scoringer av Casemiro og Felix Torres.

Tidlig scoring

Ecuador-kaptein Enner Valencia fikk en gigantmulighet til å sende hjemmelaget i ledelsen før to minutter var passert. En presist slått dødball fant spissen, som fra to-tre meter headet ballen like til side for mål.

I stedet var det kapteinen på motsatt lag, Real Madrid-stjerne Casemiro, som sendte Brasil i ledelsen noen få minutter senere. Midtbanespilleren fikk en enkel jobb med å pirke inn scoringen fra en halv meter etter en corner.

Les også: Everton-aktuell manager slår tilbake mot misfornøyde fans: - Min CV snakker for seg selv

Deretter startet dramaet for alvor.

Kortene haglet

Kvarteret ut i kampen så Ecuadors målvakt Dominguez det røde kortet av dommer Wilmar Roldán etter å ha plantet knottene i halsen på Matheus Cunha.

Deretter var det Tottenham- og Brasil-back Emerson Royal sin tur til å motta sitt andre gule kort for kvelden - og dermed bli andremann til å bli utvist - etter å ha vært for sen inn i en duell.

Om ikke det var nok så også Alisson Becker det røde kortet 25 minutter ut i kampen, som etter en flere minutters VAR-sjekk ble omgjort til gult. Liverpool-keeperen traff Valencia i ansiktet med et høyt spark, etter først å ha klarert bort ballen.

- Det er det sjukeste jeg har sett, utbrøt Veland da dommeren først plukket opp det røde kortet.

Les også: Nettavisen erfarer: Midtstopper nærmer seg Molde

Alisson fikk imidlertid fortsette, og med ti mot ti var det Brasil som gikk inn til pause på stillingen 1-0.

- Det har vært en spektakulær omgang med fotball, men ikke nødvendigvis alltid av de rette årsakene, sa Veland etter halvspilt kamp.

Uavgjort etter mer VAR-drama

Ti minutter etter hvilen trodde Pervis Estupiñán at han hadde skaffet Ecuador straffe, etter at han gikk i bakken i duell med Raphinha, og dommer Roldán pekte på krittmerket.

Etter en sjekk med VAR valgte han imidlertid å gjøre om og la spillet gå videre.

Kvarteret før slutt satt den imidlertid for Ecuador. Felix Torres raget høyest på et hjørnespark og stanget inn 1-1.

På overtid var Alisson i begivenhetens sentrum igjen da han både bokset ballen og Ayrton Preciado i ansiktet, og Roldan pekte på straffemerket. Først ble brasilianeren vist sitt andre gule kort, før dommeren gikk til VAR-skjermen og omgjorde både straffen og kortet.

Alisson fikk utrolig nok fullføre kampen og det endte til slutt med poengdeling mellom Ecuador og Brasil.

Brasil leder den søramerikanske VM-kvalifiseringen og er allerede klare for VM i Qatar 2022. Ecuador ligger på 3. plass. De fire beste går direkte til VM, mens nummer fem må ut i playoff.