AVALDSNES – RØA 2–1

«Alles» øyne var rettet mot John Arne Riise og Avaldsnes, som måtte vinne mot Røa for å holde liv i drømmen om Toppserien-spill også neste sesong.

Det ble en brutal start da gjestene gikk opp i ledelsen før to minutter var spilt, men vertene kjempet seg tilbake og satt inn utligningen med kvarteret igjen av kampen.

De røde og hvite jaget på, men klarte ikke å skape de helt store sjansene. Før Viktoria Sørensen ble tomålsscorer og sikret kvalifiseringsplassen for Karmøy-klubben.

– Det er så mye mer enn fotball vet du, det er så mye mer. Det er synd det er søndag, for hvis ikke hadde jeg dratt rett på fylla, sier en gråtkvalt Riise til NRK etter kampen.

Hovedtreneren møtte pressen, sammen med lagkaptein Hanna Dahl og tomålsscorer Sørensen, etter kampen:

– Vi har prøvd å løfte jentene hver dag, og planen var å krige i boksen. Viktoria er en som gjør det, og det var det jeg ville. Dette viser lagmoral. Det at vi sitter her nå med en mulighet for å holde plassen, er jo egentlig ganske uvirkelig, forteller han.

Det har vært mye press på Riise etter ansettelsen, og resultatene underveis har gått utover selvtilliten.

– Jeg skal være ærlig å si at jeg har tvilt på om jeg har det som skal til for å ta disse jentene videre, men nå må vi bare jobbe på videre.

Marerittstart

Skjebnekampen fikk stor oppmerksomhet i nasjonale medier før kampstart, men allerede etter halvannet minutt hadde Røa gått i ledelsen på en dødball.

– Vi har jo knapt spilt ett minutt, og det er 1–0 til bortelaget. En verst tenkelig start for Avaldsnes. Snakk om å få et slag i trynet, kom det fra Direktesport-kommentator Jørgen Grønningen etter kampens første mål.

Se målet under:

Les også: Peker på stor utfordring før skjebnekampen: – Mye av årsaken

Vertene hadde store problemer med å skape noe trøbbel for Oslo-laget, men kvarteret før slutt tentes et siste håp. Viktoria Sørensen fikk lirket inn en livsviktig scoring.

– Litt ut av ingenting kommer utligningen. Ai, ai, ai, nå lever det her. Dette er akkurat det Riise vil se fra sine jenter. De har jo slått 100 lange baller i denne kampen, så det måtte jo lykkes én gang.

Dramatisk slutt

Dramaet fortsatte da hjemmelaget kriget inn seiersmålet tre minutter på overtid. Som skapte vanvittige scener:

– Det er fullt kaos på banen.

Tromsø klarte ikke å vinne sin kamp mot Lyn, og forblir dermed i 1. divisjon. Nå venter Øvrevoll Hosle i kvalifiseringen for å beholde plassen.