BRASIL-KROATIA 1-1 (etter ekstraomganger, 3-5 etter straffer)

Tites menn viste i åttendedelsfinalen mot Sør-Korea at de kan skape trøbbel for ethvert forsvar, men Kroatia møtte opp forberedte på Education City Stadium.

Neymar jr. og de andre brasilianske angrepsessene ble holdt i sjakk i samtlige 90 minutter, og kampen gikk til ekstraomganger, og så straffekonkurranse.

Kroatia svarte på Neymars scoring

Kroatia forsvarte seg heltemodig også i ekstraomgangene, men til slutt sprakk det. Neymar trodde han hadde sendt Brasil til semifinalen da han omsider overlistet Dominik Livakovic, men innbytter Bruno Petkovic reduserte for Kroatia like før slutt.

TV 2s fotballekspert var alt annet enn imponert over Brasils forsvarsspill da Kroatia utlignet i det 117. minutt.

– Det er en fullstendig skandale at Brasil slipper til en kontring på slutten av ekstraomgangene, raser Thorstvedt etter kampslutt.

Dermed måtte det straffer til for å avgjøre hvem som skulle få den ettertraktede plassen i semifinalen.

Det startet på verst tenkelig måte for Brasil, da unge Rodrygo bommet på deres første straffe. Kroatene var iskalde og satte alle sine straffer – dermed ble det skjebnesvangert da Marquinhos traff stolpen på landets fjerde og avgjørende straffe.

Dermed er Kroatia klare for semifinalen, og hvor de vil møte vinneren av Nederland og Argentina.

Les også:Avslører Ronaldo-beskjed: – Er det en god idé?

Solid kroatisk forsvar

Kroatia har kommet seg til kvartfinalene hovedsakelig som følge av defensiv soliditet, fremfor offensiv briljans. I hjertet av kroatenes forsvar er 20 år gamle Josko Gvardiol.

Midtstopperen har fått mye oppmerksomhet dette mesterskapet, noe grunnet masken han spiller med, men også fordi han har vært bunnsolid gjennom hele mesterskapet, inkludert mot Brasil.

– Det er vanskelig å tro på at Gvardiol bare er 20 år. Han er så påskrudd bak der, beskriver Sky Sports Peter Smith, og gir samtidig Gvardiol skryt for distribusjonsevnen hans.

I motsetning til Gvardiol så har det ikke vært snakket så mye om høyreback Josip Juranovic, som til daglig spiller for Celtic, så langt i mesterskapet. Etter prestasjonen hans mot Brasil, hvor han var en konstant offensiv trussel på høyreflanken, høster 27-åringen stor skryt.

– Juranovic ser ut som et fantastisk valg for Kroatia på høyrebacken. Han har farten og driblestyrken til å flytte laget hans opp på banen raskt, skryter Smith.

Statistikk fra Fifa viser at over 50 % av gangene Kroatia kommer seg inn på motstanderens halvdel dette mesterskapet, så er det fra høyresiden.

Les også: Landslagsspilleren har fått nytt tilbud i Frankrike

Neymar-magi

Dominik Livakovic leverte utrolige elleve redninger i løpet av oppgjøret, og det virket lenge som at det ikke ville være mulig å overliste Kroatias nummer 1. Så tok Brasils største stjerne ansvar.

På overtid av den første ekstraomgangen mottok Neymar ballen, og spilte vegg med to medspillere før han rundet keeperen og satte ballen opp i nettaket.

– Det har vært snakk om magi. Pevkovic var nære, men her fikk vi det. Alt er perfekt her, utbryter Petter Myhre.

– Den største stjernen leverer når det gjelder som mest. Brasil, i nødens stund, ser til sin største stjerne, og han leverer så absolutt, fortsetter Øyvind Alsaker.

Scoringen var Neymars 77. for det brasilianske landslaget. Med det har han like mange scoringer som den brasilianske fotballegenden Pelé.

Antony refses for filming

Etter å ha slitt med å skape sjanser i førsteomgangen, skrudde Brasil-stjernene opp dampen i andre omgang, og produserte sjanser på løpende bånd.

I jakten på scoringer satte Tite inn Real Madrids Rodrygo og Manchester Uniteds Antony. Sistnevnte markerte seg raskt med negativt fortegn.

22-åringen mottok ballen ute på kanten kort tid etter at han hadde entret banen, og forsøkte umiddelbart å gå av backen. Da han innså at han ikke ville komme seg forbi kastet han seg i bakken i håp om å få et frispark. Det fikk Premier League-kommentator Morten Langli til å frese.

– Antony. Fy. Skammelig. Det der blir ikke populært i PL. For en dive, skriver Langli på Twitter.

Les også: Real Madrid-spillerens svigerfar arrestert