Gå til sidens hovedinnhold

Elliott imponerte da Liverpools unggutter tapte mot Aston Villa

Ørjan Nyland og Aston Villa er klare for semifinale i ligacupen etter seier mot et rekordungt Liverpool-lag der spesielt Harvey Elliott (16) imponerte.

ASTON VILLA - LIVERPOOL 5-0:

For mens Jürgen Klopp og resten av førstelaget til Liverpool er i Qatar for å spille VM for klubblag, var det U23-trener Neil Critchley som hadde ansvaret for kampen mot Aston Villa i ligacupen.

Han sendte utpå en startoppstilling der gjennomsnittsalderen var 19 år, seks måneder og tre dager, og gjestene viste bokstavelig ungt pågangsmot innledningsvis i oppgjøret.

Etter hvert tok imidlertid et langt mer rutinert Villa-lag kontroll på kampen, og fire scoringer før hvilen ble alt for mye å håndtere for Liverpool.

Harvey Elliot (født i 2003) var banens yngste spiller fra start, men 16-åringen imponerte til gjengjeld kanskje også mest.

Kantspilleren, som også spilte ligacupoppgjøret mot Arsenal, viste fram sine strålende ferdigheter og var et lysglimt i Liverpool-laget.

- Harvey Elliott har imponert. Du kan se at det er noe ved ham; han beveger seg så enkelt og er en modig spiller, skrev BBC-ekspert Andy Townsend ved pause.

Også Goal-journalist Neil Jones fikk meg seg Elliott strålende opptreden før pause.

LES OGSÅ: Skal ha blitt invitert av Solskjær til «hemmelig» møte med spillerne: Reagerte kraftig på én United-stjerne

Critchley var strålende fornøyd med sitt svært unge mannskap tross 0-5-tap.

- Jeg synes vi var strålende. Vi var fantastiske fra start, og hadde et par sjanser fra første fløytesignal. Vi var veldig uheldige som slapp inn og kom under 0-2. Det var en utrolig kveld og ingen ville at den skulle ende. Støtten vi hadde var utrolig, sier han ifølge BBC og legger til at både Villa-manager Dean Smith og hans assistent John Terry kom inn i Liverpool-garderoben etter kampen og skrøt av laget.

God mulighet innledningsvis

Ved pause ledet Villa hele 4-0, men det var Liverpool som skapte kampens største mulighet.

For allerede etter 10 minutter måtte Nyland i aksjon da nevnte Elliott var på farten. 16-åringen dro seg inn fra høyre før han dunket til mot mål, men Norges landslagskeeper fikk opp en hånd og slo ballen til corner.

Liverpool fortsatt like etter muligheten, og kun minuttet etter måtte Nyland hente fram en god redning igjen da han stoppet Pedro Chirivella.

Aston Villa tok imidlertid enda mer kontroll over kampen etter at Liverpool-spillerne hadde fått ut det kraftigste adrenalinet, og etter 15 minutter satt lederscoringen da et frispark fra Conor Hourihane gikk rett i mål.

28-åringen svingte et innlegg fra høyre inn mot mål, og ballen suste gjennom hele feltet før den forsvant inn i Liverpool-keeper Caoimhin Kellehers høyre hjørne.

Like etter var den irske burvokteren utspilt igjen da et innlegg fra Ahmed Elmohamady gikk via foten til Morgan Boyes (18) og i en bue over Kelleher og i mål.

De to scoringene dempet det som var av spenning i kampen, og etter 37 minutter måtte Kelleher plukke en ny ball ut av nettet da Jonathan Kodjia utnyttet svakt stopperspill av Sepp van den Berg og kom alene igjennom.

Liverpools backrekke slet mer og mer utover i den første omgangen, og på overtid satt kampens fjerde scoring da Kodjia noterte seg for sitt andre mål.

God Nyland

Ørjan Nyland fikk stadig mindre å gjøre utover i kampen, men etter 55 minutter hindret han scoring på ny da han reddet et skudd fra Chirivella som skiftet retning i lagkamerat Herbie Kane.

Etter 68 minutter viste Elliott seg fram igjen, denne gangen med en millimeterpresis pasning.

16-åringen trakk seg inn fra høyre, før han fant lagkamerat Kane på bakre stolpe. 18-åringen kom til en god avslutningsmulighet inne i boksen, men headingen ble forholdsvis enkelt reddet av Nyland.

Liverpool fikk flere gode muligheter utover i den andre omgangen til å sette sitt første mål, men Nyland var på plass ved hver anledning og holdt med det buret rent.

På tampen la innbytter Wesley på til 5-0 for Aston Villa.

Du kan lese kampreferat fra livesenteret under!

Kommentarer til denne saken