Gå til sidens hovedinnhold

Elliott ut på båre etter skrekkskade da Liverpool slo Leeds

Liverpools unggutt takker for støtteerklæringene etter å ha forlatt banen med en tilsynelatende alvorlig skade.

LEEDS - LIVERPOOL 0-3:

Harvey Elliott har vært en åpenbaring for Liverpool denne sesongen, men var svært uheldig i duell med Leeds' Pascal Struijk etter rundt én times spill søndag.

En takling fra nederlenderen gjorde at Elliott gikk i bakken, og Mohamed Salahs reaksjon vitnet om alvorligheten av skaden.

Egypteren signaliserte febrilsk til både dommer og klubbens støtteapparat om å hjelpe Elliott, som virket å ha ankelen helt ute av posisjon da han ble felt.

Kampen ble stoppet i flere minutter mens begge lags spillere tok seg til hodet og ansiktet som følge av ungguttens skade.

- Når noen forlater banen slik, ser det aldri bra ut. Det er synd, for han har startet så bra og vært en av våre beste spillere. Forhåpentligvis er han tilbake så raskt som mulig, sier Trent Alexander-Arnold til TV 2, og påpeker at de ikke har fått noen oppdateringer på skaden til Elliott.

Jürgen Klopp bekrefter til Sky Sports at det dreier seg om en ankelskade for Elliott.

- Om jeg ønsker at en så ung spiller skal måtte oppleve dette i karrieren sin? Nei. Vi må spille uten ham, men vi vil også vente på ham, for han er en toppspiller, sier tyskeren og legger til at han raskt så at det var noe galt med 18-åringen etter duellen.

- Jeg så situasjonen. Jeg kunne se at foten ikke var i rett posisjon. Det er derfor vi alle var så sjokkerte, sier han.

Struijk ble vist det røde kortet etter en VAR-gjennomgang, mens TV-produceren droppet å vise reprise av situasjonen.

Liverpools 18 år gamle stjerneskudd vinket til Elland Road-publikumet da han forlot banen på båre og med oksygentilførsel, til applaus fra begge lags supportere.

- Det var grusomme bilder, sier TV 2-ekspert Petter Myhre etter kampen om hendelsen med Elliott.

Salah i 100

Før skaden hadde Liverpool kjørt kampen i kjent stil.

Marcelo Bielsa og hans markeringsorienterte forsvarsspill slo sprekker ved flere anledninger, og gjestene fra Merseyside tok ledelsen 20 minutter ut i kampen ved Salah.

Egypteren, som nå har 100 mål i Premier League, fikk ballen etter at midtstopper Joel Matip hadde startet angrepet ved å ta med seg ballen fremover i banen. Matip ga videre til Trent Alexander-Arnold, som videre fant Salah som satte inn sitt 98. Liverpool-mål.

Hans rekkekamerat Sadio Mané hadde flere gigantmuligheter til å øke ledelsen, men senegaleseren slet med effektiviteten foran mål.

Han fikk heller se lagkameratet Fabinho doble ledelsen etter 51 minutter.

Brasilianeren fikk ballen etter at Virgil van Dijk hadde fått hodet på en corner, og etter to forsøk satte midtbanespilleren inn 2-0.

Elliott takker for støtten

Like etter ble kampen overskygget av Elliotts stygge skade, og 18-åringen har allerede postet en oppdatering på Instagram hvor han ligger i en ambulanse.

- Takk for alle meldingene, folkens. Veien til å bli frisk, skriver 18-åringen etterfulgt av et hjerte og emneknaggen YNWA.

Flere store profiler har også uttrykt sin støtte til 18-åringen, deriblant Manchester Citys Raheem Sterling.

Leeds var farlig frampå tross utvisningen, men Mané fikk endelig sin scoring da han satte inn 3-0 på overtid.

Senegaleseren fikk ballen fra Thiago inne i feltet, og gjorde omsider ingen feil da han satte ballen i mål bak Illan Meslier.