*Nettavisen* Sport.

Elofsson: - Jeg trenger hjelp

- Det har vært tøft, og tanken på å gi seg med langrenn har slått meg et par ganger. Jeg trenger all den hjelp jeg kan få for å komme tilbake igjen, sier Per Elofsson.

Torsdag meddelte den svenske skistjernen at han ikke kommer til å konkurrere mer denne sesongen. Han er utbrent og må lade batteriene. Neste sportslige utfordring nå: Forsesongs-treningen som starter i mai.

- Jeg må komme meg på beina igjen. Jeg trenger all den hjelp jeg kan få for å komme tilbake. Jeg skal gjøre alt i min makt for å komme tilbake. Og da mener jeg alt, sier Elofsson til Aftonbladet.

Skjønte det i november
Han merket for alvor at noe var galt under et FIS-renn i Sverige midt i november.

- Under samlingen i Bruksvallarna kjente jeg at noe var galt. Da gjorde vi ytterligere tester. De svarene jeg fikk fra dem endte med avgjørelsen om å droppe resten av sesongen, sier han videre.

I et renn med så å si bare svensker ble Elofsson nummer fem i Bruksvallarna. Han deltok også i verdenscupåpningen på Beitostølen, men måtte reise hjem med 50. plass. Det er hans dårligste resultat i verdenscupen noensinne.

- Det har vært tungt en stund. Kanskje trenger jeg hjelp med det mentale også, sier Elofsson.

- Ingen katastrofe
Men avviser at dette er en katastrofe.

- 11. september var en katastrofe. Livet går videre for meg, sier han.

- Tanken om å gi seg helt har slått meg et par ganger, men de har forsvunnet like fort som de har kommet, legger han til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.