*Nettavisen* Sport.

Elofsson har fått gleden tilbake

Per Elofsson har fått gleden tilbake, og har startet hardtreningen som skal gi ham suksess i Torino-OL.

26.05.04 19:09

Svenskenes langrennsstjerne var spådd å bli Bjørn Dæhlies arvtager, men han ble bremset av skader og sykdom. OL i Salt Lake City ble en fiasko for den tredoble verdensmesteren, og så forsvant gleden over å gå på ski.

Helt ille ble det i fjor høst, da han møtte veggen og overtrent måtte avslutte sesongen nærmest før den var i gang. Men nå er gleden tilbake.

- Nå trener jeg fordi det er kjempegøy, ikke fordi jeg har satt meg masse mål. Jeg trener fordi jeg har lyst, og det kjenner jeg at jeg kan komme langt på. De to siste årene hadde jeg ikke den gleden, sier han.

Han skal trappe opp treningen gradvis, i frykt for å overbelaste kroppen igjen. Det store målet er OL i Torino i 2006. Sesongen som kommer og VM i Oberstdorf tenker han lite på.

- Jeg har mistet mye mens jeg var borte, og jeg bruker den tid jeg trenger på å komme tilbake, sier Elofsson som har lagt på seg mange kilo siden sist.

- Selvsagt er det ikke bare muskler. Kroppen har hatt det bra mens jeg har hvilt. Når jeg starter med distansetrening, forsvinner kiloene på noen uker, sier Elofsson som tok seg fullstendig fri i halvannen måned da han møtte veggen.

Trapper opp
Siden har han drevet med jogging, styrketrening og turgåing. Nå har han begynt opptrappingen.

- Jeg begynte å forsere treningen for tre uker siden. Det kjennes bra, selv om jeg er nokså rusten, sier Elofsson som mener at han har vokst på sine opplevelser.

- Det har vært slitsomt, men også lærerikt. Jeg har opplevd et liv jeg aldri har vært med på tidligere, et hverdagslig liv med mer tid til nære, kjære og venner. Jeg har fått stå utenfor rollen som skiløper og har fått et perspektiv som gir andre vyer og en annen livserfaring, sier 27-åringen.

- Men skigåing er livet mitt. Jeg har savnet treningen jeg elsker, så det er godt med glød i ovnen nå.
(NTB-TT)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag