Denne uken offentliggjorde den tidligere svenske langrennsløperen Per Elofsson sine blodverdier fra sin aktive skikarriere.

Det gjorde ham for å legge bort all tvil om at han skulle ha vært dopet da han blant annet tok sine tre VM-gull på begynnelsen av 2000-tallet.

For enkelte har vært skeptiske til ham, forteller 36-åringen til Västerbottens-Kuriren fredag.

- Fikk sinte mail
VM i Lahti i 2001 ble preget av dopingskandalen til de finske løperne.

Mika Myllylä, Harri Kirvesniemi, Janne Immonen, Jari Isometsä, Virpi Kuitunen og Milla Jauho ble alle avslørt som juksemakere.

Men til tross for at finnene var dopet, klarte likevel Elofsson å gå fra enkelte av dem i langrennssporet. Det skapte en «misunnelse» i etterkant av mesterskapet, forteller svensken.

- Etter Lahti, hvor jeg tok mine gull, fikk jeg masse sinte mail fra finner som skrev at jeg ikke kunne ha gått fra deres løpere om jeg selv var ren, sier Elofsson til VK.

Svensken gikk til topps på både 15 kilometer klassisk og 20 kilometer jaktstart, samtidig som han vant verdenscupen sammenlagt i 2001.

Ristet på hodet
36-åringen hadde likevel ingen planer om å gå i noen ordkrig med finnene.

- Det var veldig mange bitre mail som kom, men det var bare å riste på hodet, sier Elofsson.

Det var i kjølvannet av SVT-dokumentaren «Blodracet» at 36-åringen bestemte seg for å vise fram blodverdiene fra karrieren.

Onsdag oppfordret han andre nasjoner og utøvere til å gjøre det samme.

- Om man ikke har noe å skjule, så kan jeg ikke forstå hvorfor det er så problematisk. Man begynner jo å lure om det er noe som ligger bak reaksjonene, sa Elofsson til VK.