RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SØRLIE LYBEKK: Den tidligere håndballstjernen Else-Marthe Sørlie Lybekk kan bli den nye generalsekretæren i Norges idrettsforbund. Her fra Gardermoen i 2008, etter at håndballjentene tok OL-gull.
SØRLIE LYBEKK: Den tidligere håndballstjernen Else-Marthe Sørlie Lybekk kan bli den nye generalsekretæren i Norges idrettsforbund. Her fra Gardermoen i 2008, etter at håndballjentene tok OL-gull. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Sørlie Lybekk kan bli ny sjef for idretten

Else-Marthe Sørlie Lybekk het kandidat som generalsekretær i Norges idrettsforbund

Sist oppdatert:
Else-Marthe Sørlie Lybekk (38) er het kandidat som generalsekretær i Norges idrettsforbund.

Etter at Inge Andersen meldte sin avgang etter 13 år som leder for Norges idrettsforbund, ble en åremålsstilling på seks år som generalsekretær i forbundet lyst ut.

Les også: Inge Andersen får over tre millioner i sluttpakke i Idrettsforbundet

Søknadsfristen går ut 19. mai. Blant de heteste kandidatene er tidligere landslagskaptein i håndball, Else-Marthe Sørlie Lybekk (38), skriver Aftenposten.

Etter 205 landskamper for Norge, og flere år som håndballproff i Tyskland, trappet Sørlie-Lybekk ned idrettskarrieren i 2008 og ble prosjektleder for Sunn Jenteidrett, før hun la opp helt i 2010.

Siden da har hun vært visepresident i Norges Håndballforbund og leder og koordinator i Olympiatoppen.

– Det er en spennende og utfordrende stilling i norsk idrett. Det er hyggelig at mitt navn er nevnt i denne sammenheng. Jeg trives utmerket i min jobb i Olympiatoppen og jeg har ingen kommentar til saken ut over det, sier hun til Aftenposten.

Et annet hett navn til toppjobben er Anja Veum (36), som i dag er breddeidrettssjef i Norges idrettsforbund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere