Gå til sidens hovedinnhold

Elsker Roubaix og Zeppelin

Daniel Oss foretrekker klassikerne både på rittprogrammet og i musikksamlingen.

Fra 1990 til 2002 skjedde det bare tre ganger at en italiener ikke vant en av de tre mest prestisjyefylte borsteinsklassikerne, Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem og Paris-Roubaix.

Etter 2002 har det bare blitt italiensk seier én gang. Mannen som vil ta opp arven etter Tafi, Bortolami, Ballerini, Bugno og Cippolini heter Daniel Oss.

- Jeg føler at klassikerne i nord passer meg, de på brostein, forteller han til tuttobiciweb.

Oss debuterte i de tre store brosteinsrittene i sin første sesong som profesjonell, i 2009, og oppnådde sin beste plassering i år, da han ble femtemann i Gent-Wevelgem.

- Vakkert
- Ronde van Vlaanderen er et vakkert monument, sier en forelsket unggutt om det legendariske rittet.

Den unge italieneren ble forelsket i brosteinen da han kjørte Vlaanderen for første gang. Han var hjelperytter for Frederik Willems og kom selv inn til 100. plass, omtrent et kvarter bak vinneren Stijn Devolder.

Devolder går for en historisk tredje seier i rittet i 2011. Vacansoleil-rytteren er sammen med Fabian Cancellara, Tom Boonen og vår egen Thor Hushovd de største favorittene foran rittet. Phillipe Gilbert har også uttalt at han vil gå for seier på hjemmebane.

Med sine 1.90 på strømpelesten er han bygget for ritt som Vlaanderen og Roubaix. Cancellara, Devolder, Ballan og Boonen har vunnet rittene de siste årene, alle forholdsvis store karer.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Led Zeppelin og Rolling Stones
Oss setter seg meget høye mål, neste år er klassikerne og touren det største.

- I denne rekkefølgen: Pallplassering i en klassiker som San Remo, Vlaanderen eller Roubaix, en etappeseier i Grand Tour og plass på landslaget i verdensmesterskapet i Danmark, forteller han om målsetningene for 2011.

Noe av inspirasjonen henter han fra musikken. Der har han også klassiske favoritter.

- Jeg elsker klassisk rock, som Led Zeppelin og Rolling Stones. (...) Før Vlaanderen i år? Da hørte jeg på Hell's Bells av AC/DC og jeg må si at den sangen fungerte svært bra, sier 23-åringen.

Hans lagkamerat i inneværende sesong Manuel Quinziato, reiser til BMC neste sesong, er også glad i rock. Før prologen i årets Tour de France twitret Quinziato følgende;

- På vei til starten av prologen i Tour de France! Rage Against the Machine skriker allerede i ørene mine!

Den baskiske klatreren Igor Anton (Euskaltel-Euskadi) er en entusiast av norsk black metal.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Kommentarer til denne saken