Gå til sidens hovedinnhold

Elverums drømmestart endte med 22-25-tap, PSG for sterke foran publikumshav

Elverum spritet opp håndballfesten i Champions League skikkelig, men møtte overmakten. Paris Saint-Germains stjerneoppstilling vant 25-22.

Vel fem minutter før slutt misbrukte Elverum straffekast på stillingen 21-23. Det var en liten matchball som forsvant. Like etter traff vertene stolpen i overtallsspill.

Men 22-23-målet kom og satte PSG under nytt press for noen sekunder. Så avgjorde det franske stjernelaget på slutten.

Les også

Håndball: Elverum ble sluttspillmester

– Jeg føler vi er så nær der. Vi bommer på en straffe og et godt kantlegg. Så det er litt bittert når vi faktisk byr opp til dans mot PSG at det ender slik, sa Elverums Magnus Fredriksen til Viaplay.

Rekordpublikum

Elverum slo til med forsvarsspill av europeisk toppklasse i starten av kampen lørdag. Det la grunnlaget for 6-4-ledelse etter et kvarters spill.

Les også

Sagosen uaktuell for Champions League-kampen mot Elverum, stjernen i showet uteblir

– Det er fantastisk hvordan de (spillerne) kjemper der bak. Vi hadde 12.000 mennesker i ryggen, og det synes jeg viste seg forsvarsmessig, sa trener Michael Apelgren.

For det var virkelig leven i Håkons Hall på Lillehammer der 12.377 publikummere hadde kommet seg inn. Det slettet norgesrekorden i antall tilskuere fra VM for kvinner i 1999 i samme arena.

PSG ba om timeout da de var to mål etter, fikk samlet seg litt og tok ganske raskt over ledelsen. Den vokste til 13-8.

Kvalitetsforskjellen var stor i en periode der vertene kastet bort ballen eller bommet på skudd. PSG straffet hjemmelaget knallhardt i sju-åtte minutter.

– Da var vi litt svakere. Men jeg synes vi gjør veldig mye bra i dag. Først og fremst står det respekt av den moralen vi viser etter å ha tapt to kamper (Aalborg og Flensburg-Handewitt), sa Apelgren.

Ute?

Elverum startet også 2.-omgangen bra. Elverum kom seg etter hvert opp på 21-22 etter en knallperiode, og da levde kampen for fullt igjen.

PSG ble løpt over i perioder. Elverum hadde så smått kurs for en sensasjon, men det holdt ikke inn.

Sander Sagosen var plakathelt. Han så kampen som tilskuer etter å ha pådratt seg en skade onsdag. Mikkel Hansen holdt seg hjemme i Paris på grunn av en hjernerystelse.

– Det er selvfølgelig kjipt, men slik er toppidretten noen ganger. Det er en skade som setter meg utenfor i fire til seks uker, sa Sagosen til Viasat 4 før kampen.

Tøft

Skaden stopper ham trolig også fra landslagets viktige turnering om en snau måned. Den går i Danmark i slutten av oktober med kamper mot Spania og enten Danmark eller Frankrike.

Elverums neste kamp i mesterligaen blir heller ikke lett. Den går borte mot Barça (Barcelona) 12. oktober.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken