NEWCASTLE - SOUTHAMPTON 3-1:

Kantspilleren kom til Southampton i juni 2018, og etter å ha fått tillit av tidligere Soton-manager Mark Hughes innledningsvis, gikk det etter hvert lenger mellom spilleminuttene for tidligere Basel-spilleren.

Etter at Hughes ble erstattet av Ralph Hasenhüttl har det blitt svært begrenset med spilletid for nordmannen.

24-åringen startet sist en Southampton-kamp 30. desember, og har ikke vært på banen for klubben siden 24. februar da han kom inn i 0-2-tapet mot Arsenal.

Lørdag var han igjen utelatt av troppen da Southampton tapte 1-2 borte mot Newcastle i Premier League.

Trenden bekymrer TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

- Det lover dårlig, og det ser ikke så veldig bra ut. Da Dusan Tadic forlot Southampton var det mange som tenkte at han var en bra spiller, men at han var veldig ujevn. De hadde ikke så mye imot å få inn en som kanskje var litt mer stabil i Mohamed Elyounoussi. Så fikk han spille en del i begynnelsen, og han var ikke dårlig, men det ble ikke noen mål eller assists ut av det, sa den tidligere keeperkjempen i TV 2s Premier League-studio ved pause.

Ayoze-dobbel

«Moi» fikk se sitt lag kommer under etter 27 minutter da Ayoze Perez på nydelig vis satte inn 1-0 til vertene etter å ha fintet bort Maya Yoshida.

Samme mann doblet til 2-0 etter 31 minutter da han på nydelig vis ble servert av Salomon Rondon, og spanjolen feiret begge scoringene ved å holde fingrene i øret, på samme måte som Philippe Coutinho gjorde det etter å ha scoret for Barcelona mot Manchester United nylig.

Hele arenaen ropte på marsjordre etter 24 minutter da Newcastle kom på en kontring.

Vertene kom to mot én på egen halvdel med Miguel Almiron og Salomon Rondon da førstnevnte spilte ballen forbi James Ward-Prowse.

Southampton-spilleren gikk inn i en solid kroppstakling og stoppet Almiron, men dommer valgte kun å dra opp det gule kortet til enorme protester fra Newcastle-benken.

Tok grep

Hasenhüttl gjorde grep i pausen da han satte inn Stuart Armstrong og Mario Lemina, og den tidligere Leipzig-treneren fikk betalt eter 59 minutter da Lemina satte inn reduseringen til 1-2.

Gjestene styrte langt mer av banespillet etter pause og kom nære ved flere anledninger, men etter etter 87 minutter viste Ayoze seg fram igjen.

25-åringen dukket opp som troll i eske inne i feltet da lagkamerat Matt Ritchie headet mot mål, og Ayozes retningsforandring satte Soton-keeper Angus Gunn fullstendig ut av spill.

Triumfen betyr at Newcastle nå ligger på 12.-plass med 41 poeng, mens Southampton ligger på 16.-plass med 36 poeng.