ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Elyounoussi har spilt seg inn på Southampton-laget etter to år på lån i skotske Celtic.

Det var ikke helt etter planen, innrømmer hovedperson selv til Nettavisen.

- Det tok litt lengre tid enn både jeg og Southampton trodde, så håper vi at ting snur nå, sier han til Nettavisen.

Les også: Solbakken godt fornøyd med ny dødballtrener: – En vesentlig del av spillet

- Selvtillit er alt

Den tekniske kantspilleren har måtte vente på sitt store gjennombrudd i Premier League, og lærte mye av tiden i Celtic.

- Selvtillit har veldig mye å si i fotball, men jeg tror også jeg har utviklet meg fysisk. Ikke nødvendigvis når det kommer til løpskapasitet, men det å gå i dueller og bruke kroppen mer.

Les også: Har offentliggjort meldinger som avslører Liverpools bud på stjernen

- Jeg kom fra den sveitsiske ligaen, som var mye mer teknisk. Jeg fikk erfart litt mer trøkk i Skottland og spilte mange kamper som spiss - target-spiss til og med. Jeg lærte veldig mye der.

Elyounoussi er en av de dyreste norske spillerne gjennom tidene etter overgangen til Premier League etter overgangen fra sveitsiske Basel, til det som skal ha vært en overgangssum på omkring 170 millioner kroner.

Han forteller selv at han ikke bruker noe tid og energi på å føle på et press på å forsvare de pengene klubben har brukt på han.

- For å være ærlig, så var det ikke noe jeg brydde med så mye om. Markedet bestemmer det, og det var den prisen Basel krevde og fikk til slutt av Southampton. Det viser bare at Southampton virkelig ville ha meg. Prislapp er mellom de to klubbene, og jeg tenkte ikke så mye på det. Jeg tenkte bare at jeg skal være meg selv og skape ting. Det tok litt lenger tid enn både jeg og Southampton trodde, så håper vi at ting snur nå.

Se pressekonferansen i reprise her:

Endelig sjansen

TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller har fulgt Elyounoussi i lang tid, og mener det bare har vært snakk om tid før ting løsnet.

- Jeg har alltid hatt veldig sansen for Mohamed Elyounoussi, men har jo hatt mye uflaks med tanke på skader og annet forstyrrende. Laget har ikke hatt så stort behov for han da han har vært klar, før nå, sier Stamsø Møller til Nettavisen.

Og fortsetter:

- Nå ser man at han har flyten litt på sin side, med noen konkurrenter ute med skade og scoringer for både klubb og landslag. Det var umulig å overse han nå, også har han jo levert bra da. Det har nok gitt han mye selvtillit og gjort han til en viktig spiller for Norge og Southampton.

Les også: Sørloth med stikk til Lagerbäck og «Perry» på Instagram

Premier League-eksperten er klar på at 27-åringen fra Sarpsborg er helt avgjørende for et norsk landslag i fredagens kamp mot Tyrkia.

- Han håpet og trodde jo helt sikkert på at denne hverdagen skulle komme før, så utviklingen har jo vært litt forsinket. Nå har ham derimot levert veldig godt, og ser jo bedre ut enn noen gang, spesielt på landslaget.

- Hvor viktig blir han for Norge mot Tyrkia?

- Moi har aldri vært viktigere for Norge enn han er nå, og bidragene hans vil være helt avgjørende for at vi lykkes i Tyrkia. Hans tid har kommet når for å bli den store helten for det norske landslaget.

- Forventes mer

Southampton er kjent for å finne spillere med et stort potensial, som de senere selger til større klubber i Europa. Stamsø Møller tror derimot at det må mer til for å overbevise tungvekterne for å legge store penger på bordet for nordmannen.

- Han må levere for å bli solgt til en større klubb, for akkurat nå føler jeg at han er der han fortjener å være. En topp seks-klubb i Premier League krever jo mer av en signering enn det han har produsert så langt, så foreløpig bør han være veldig godt fornøyd med tingenes tilstand.

- Elyounoussi er en Norges dyreste spillere gjennom tidene, tror du prislappen har preget karrieren i Southampton?

- Man føler nok helt sikkert på et press med mye penger involvert, men i dette tilfelle tror jeg nok han tenker mye på den uflaksen han hadde i starten. Han ble jo skadet av en lagkamerat på trening og var ute en god periode, så nå er det nok en lettelse av at ting går litt litt hans vei igjen.

Kantspilleren tok to år på lån i Celtic, hvor han var en av klubbens viktigste spillere under sin periode i Skottland.

- Det valget har jo fått karrieren hans tilbake på rett vei, og reddet Premier League-håpet. Celtic er jo på mange måter en perfekt klubb å få tilbake selvtillit i, med motstand som ikke er all verden, men samtidig nok til å utvikle seg bra.

Har analysert Tyrkia

Stefan Kuntz tok nylig over tyrkerne etter en svak periode, og Solbakken tror tyskeren sender sitt nye landslag ut i 4-2-3-1 eller 4-3-3.

- Vi har god oversikt på ham med tanke på OL-landslaget til Tyskland i tillegg til hans lange karriere på U21-landslaget. Vi har også god oversikt over hva Tyrkia har gjort i det siste og deres enkeltspillere. Vi er ganske sikre på at de kommer i én av de to formasjonene, og det tyder også tropputtaket på, sier han til Nettavisen.

Les også: ESPN-profil med klar melding til Solskjær: - Slutt, du er ikke Mourinho

Noen endringer kan det imidlertid bli for et tyrkisk lag som på mange måter har kniven på strupen mot et skadeutsatt Norge

- Det kan være at noen av spillerne spiller i én eller to andre posisjoner, og at det kommer én eller to nye spillere inn.