RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elyounoussi lar seg friste av italiensk pasta

Foto: Jon Olav Nesvold/Scanpix
Sist oppdatert:
Men er det nok til at han forlater Fredriksstad og setter landslagsplassen i fare?

FREDRIKSTAD - LILLESTRØM 3-4:

FREDRIKSTAD STADION (Nettavisen): Fortsette som spiss i Fredrikstad, eller flytte til Italia for å spille for Pescara i Serie A? Det er spørsmålet Tarik Elyounoussi skal besvare i løpet av uken. Han aner ikke hva det blir til.

- Jeg har ikke bestemt meg. Det drøyer lenge, men det er en stor avgjørelse. Det er fristende å dra, men jeg må sette opp plusser og minuser før jeg bestemmer meg. Akkurat nå er det 50/50 hva det blir til. Den ene dagen er jeg gira, og den andre har jeg kalde føtter. Jeg må gå for magefølelsen, sier 24-åringen, som lover at han snart skal velte pinebenken.

- Jeg regner med at det blir en avklaring i løpet av uka. Jeg må jo bestemme meg snart, sier landslagsspissen, som avslører at tvilen i alle fall ikke er gjensidig.

Pescara skal være svært ivrig i jakten, og har tryglet Fredrikstad om å ikke la han spille de to siste kampene. Å være ettertraktet er selvfølgelig et pluss på overgangslista, innrømmer Elyounoussi, som også har skrevet opp italiensk pasta under plusstegnet.

- Jeg har vært på besøk. Det er et veldig fint sted. 37 varmegrader. Bading. Pasta. Det er faktisk det sykeste jeg har spist, pastaen som er fra området. Fantastisk nydelig. Så, ja, jeg er fristet, avslører en åpenhjertig og hyggelig Elyounoussi til Nettavisen, etter at det ble 4-3-tap mot Lillestrøm på Fredrikstad Stadion mandag.

- Jeg har det litt for godt
Etter en dårlig vårsesong er både FFK og LSK en del av nedrykksstriden i Tippeligaen, og intet mindre enn måtte ha tre poeng i mandagens oppgjør. Grusom som fotballen er, lot selvfølgelig ikke det seg gjøre. Ett lag måtte sitte igjen med null poeng og tungt hjerte. Alternativt to lag med ett poeng. Og tunge hjerter.

Kanskje var det derfor flere synlige hjerter smykket gresset i Fredrikstad. Førsteomgangen ble som følge en deilig publikumsgodbit. Fartsfylt og sjanserik. Lillestrøm var mest solide i angrepene sine og gikk fortjent opp i 2-0 før hvilen, etter at Erling Knudtzon to ganger vant duellen mot nesten-navnebror Jon Knudsen i vertenes mål.

To smertefulle stikk var ikke nok til å få FFK-hjertene til å slutte å slå. Like før pause kom den livgivende reduseringen, og det var selvfølgelig Elyounoussi som hamret inn 2-1-scoringen - hans sjette for sesongen.

Det er ikke vanskelig å forstå at den lille spisse fra lille Norge er ønsket i en klubb som Pescara. Arbeidsom og rask. En sjelden, norsk nese for mål.

Spørsmålet både han og landslagssjef Egil «Drillo» Olsen stiller, er om han vil få muligheten til lukte seg til scoringer i den italienske klubben, eller må plassere sansene sine på benken.

I så fall vil en fast plass på landslaget være vanskelig å imponere seg til. Elyounoussi har vært solid i sine fire kamper med flagget på brystet, og mener det er viktigere å hjelpe Norge til VM i Brasil, enn å spille i en av verdens beste ligaer.

- Jeg må være sikker og ha en god følelse hvis det skal bli en overgang. Jeg har akkurat fått en plass på landslaget, og den er det viktig for meg å beholde. Da gjelder det å få spilletid, mener han, og legger til at det også kan være en fordel å prøve seg i utlandet igjen.

- Jeg trives veldig godt i Fredrikstad. Kanskje litt for godt. Jeg er jo herfra. Det er fristende å komme seg litt ut igjen. Klubben støtter meg uansett i min beslutning, og det setter jeg stor pris på, sier den tidligere Heerenveen-spilleren.

- Selvfølgelig måtte de snu trenden når de møtte oss
Før en eventuell overgang skal Elyounoussi hjelpe Fredrikstad til å unngå nedrykk - et «mission» som ble meget «possible» da andreomgangen mot Lillestrøm var tre minutter gammel. Benjamin Dahl Hagen slo et innlegg, som den nevnte luktesansen til Elyounoussi plukket opp, men innlegget var så bra at det like gjerne gikk rett i nettmaskene og plasserte 2-2 på en meget travel måltavle.

FFK-jubelen hadde så vidt fått tid til å stilne før det fløy både én og to små kanarifugler inn bak Knudsen. Vaagan Moen avsluttet et teknisk show med å plassere ballen i krysset og til 3-2, før samme mann la inn til Pálmi Rafn Pálmasson, som på en lekker, hel volley ga de knallgule 4-2. Og seier?

«Mission Impossible» er ingen slager på Fredrikstad Stadion, og vertene nektet å gi opp. Fra 16 meter smadrer Etzaz Hussein inn en ny FFK-redusering.

Sekundene tikket likevel mot hjertesorg. Tre mål var ikke nok. Det ble null poeng. Og tungt hjerte.

Lillestrøm vant kampen og kunne fortsette festingen etter målkalaset. Med tre poeng ble Fredrikstad passert på tabellen, og Sogndal og Viking ligger kun poenget foran på 12.- og 13.-plassen. Fredrikstad er nummer 15 med tolv poeng.

- Det er bittert. Vi taper på hjemmebane med å slippe inn fire mål. Det går ikke an. Lillestrøm fikk snudd trenden, og det måtte selvfølgelig skje mot oss, sa en irritert Elyounoussi etter hjemmetapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere