LJUBLJANA (Nettavisen): Norge durer videre i mesterskapet, og innkasserte sin tredje strake seier mot sjanseløse Ungarn.

For tredje gang spilte de norske jentene i mektige Arena Stožice som rommer om lag 12500 tilskuere, men for tredje gang var det kun i overkant av ti prosent av setene som var fylt opp.

Ungarerne lagde derimot god lyd, og akustikken fikk det til å høres ut som flere en de drøyt 1000 som hadde møtt opp. Men bildene viste en litt annen realitet.

– Det hadde naturligvis vært morsommere å spille kamper for fulle hus, men nå er det sånn det er. Jeg synes ungarerne og de norske lagde god leven, så de skal ikke kritiseres for jobben, svarer Thorir Hergeirsson på Nettavisens spørsmål om hvordan det føles å se alle de tomme setene i hallen.

Les også: Norges «ukjente» EM-juvel herjet: – En pest og en plage

Hergeirsson: – Noen burde vært spilt i mindre haller

En av hjemmenasjonene, Slovenia, har spilte sitt gruppespill i Celje. Der har det vært om lag 3000 på hver av deres kamper.

– Man har høye mål og store ambisjoner for internasjonal håndball, og vil sette en standard for å jobbe mot et mål. Det er nok riktig vei, men det vil ta tid. Jeg tenker at noen av kampene kunne vært spilt i mindre haller, litt avhengige av trekkplastrene på banen. Montenegro har hatt godt oppmøte på sine kamper, og Slovenia har hatt det i Celje, forteller landslagssjefen og fortsetter:

– Slik vil det jo også være i Norge, hvis man arrangerer der. Men kanskje man skal koble på arrangør og forbund for å få flere på kampene. Om det betyr å invitere skoleklasser, idrettslag og andre, for å få fylt hallen. Det gjorde de i fjorårets VM i Spania, og i Japan i 2019.

Les også: Frykten sprer seg i den norske troppen: – Store konsekvenser

Nora Mørk har spilt en årrekke i nettopp Ungarn og Györ, og var imponert over det fansen til tirsdagens motstander leverte. Men er også klar på at hun helst skulle sett en god del flere tilskuere i arenaen:

– Ja, absolutt. Arenaen her er jo helt rå, så det er bare synd at det ikke kommer flere folk. Nå kommer jo Slovenia hit til Ljubljana, så det vil jo forhåpentligvis gi en god del mer interesse. Jeg håper og tror at det vil skje. Samtidig er det god akustikk i hallen, så det høres ut som det er mer enn 1000 der inne.

Komfortabelt videre

De norske jentene lekte seg videre til mellomspillet, og står med full pott. Det betyr fire dyrebare poeng, som er et langt skritt inn til en eventuell semifinale.

Nå venter nabooppgjør mot blant andre Danmark og Sverige, som blir en helt annen test enn Ungarn. Den slurvete starten tirsdag var en vekker for Norges store stjerne.

– Nå har det skjedd mot gode motstandere den siste tiden også, senest mot Nederland i Stavanger (der Norge tapte med sju mål). Vi kommer litt trått i gang, og det tror jeg er fordi vi vil for mye, forteller Mørk.

Les også: Reagerte mot EM-motstanderens valg: – Det er jo ikke veldig severdig

– Det kommer jo fra et godt sted, så man må prøve å se det positive i det. Vi skal prøve å være mer effektive fra start, fordi det er viktig, men ikke avgjørende. Det er det viktig å huske på, for det ser vi i dag. Det handler om å jobbe oss ut av det.

Silje Solberg Østhassel var til tider en levende vegg i det norske buret, og fikk mye av æren i en svak førsteomgang. 32-åringen maner nå til større konsentrasjon i kampene som kommer.

– Det kunne fått større konsekvenser mot bedre legg, så man skal unngå slike perioder. Vi har klart å hente inn oppgjør vi ligger under tidligere, så det handler jo om å beholde roen. Men vi skal helt klart unngå det, sier sisteskansen til Nettavisen.

Norge får et lengre avbrekk etter gruppeseieren, og skal ikke spille første kamp i mellomspillet før lørdag.