RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EM-billett eller avskjed

Sist oppdatert:
Åge Hareide setter press på seg selv før EM-kvalifiseringen starter opp igjen.

Norge ligger på tredjeplass i EM-kvalifiseringens gruppe C etter seks poeng på tre kamper. Det er tre poeng opp til både Tyrkia og Hellas. Landslagssjef Åge Hareide må lede Norge minst ett hakk opp på tabellen for å klare å kvalifisere seg til EM i 2008.

- Vi har ni kamper nå, og de blir utrolig viktige. Vi kan ikke gjøre et eneste feilskjær, konstaterer Hareide (53) overfor TV 2.

Mislykkes han, tar han konsekvensene av det og går av som landslagssjef.

- Jeg tror det sier seg selv. Da har jeg hatt to forsøk på å komme til VM eller EM, og hvis jeg ikke klarer det, kommer jeg ikke til å bite meg fast i bordkanten. Da skal det helt spesielle årsaker til for at jeg fortsetter, sier landslagssjefen.

I TV 2-intervjuet innrømmer han også at han savner å være klubbtrener, og ikke minst den daglige kontakten med spillergruppen.

- Jeg savner kampene, og spenningen rundt det, og den daglige treningen. Nå er jeg mer observatør, mener Hareide.

Han overtok det norske landslaget etter Nils Johan Semb 1. januar 2004. Norge endte på andreplass bak Italia i kvalifiseringen til VM i Tyskland, men ble slått ut av Tsjekkia i play-off.

Norges neste EM-kvalifiseringskamp spilles mot Bosnia-Hercegovina på Ullevaal Stadion 24. mars. Den siste kvalikrunden spilles 21. november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere