Gå til sidens hovedinnhold

EM-bronse til Duestad i rifle helmatch – lagsølv til mennene

Jeanette Hegg Duestad tok bronse i 50 meter rifle helmatch under skyte-EM i Kroatia søndag. Mennene tok sølv i lagkonkurransen.

Det norske tremannslaget med Simon Claussen, Henrik Larsen og Jon-Hermann Hegg var best i begge kvalifiseringsomgangene, men tapte gullduellen med Østerrike knepent med 49-47.

Duestad hang lenge med i gullkampen i kvinnenes individuelle finale. Da det var bare tre skyttere igjen, var hun bare to tidels poeng bak tetduoen, men 9,5 poeng i neste skudd holdt ikke da rivalene begge skjøt 10,4. Dermed var hun utslått og bronsevinner.

Sofia Ceccarello fra Italia tok gullet med 10,5 også i sitt siste skudd, mens russiske Julia Zykova misset med 8,7 og måtte ta til takke med sølvet. Ceccarello tangerte finaleverdensrekorden og sikret OL-kvoteplass for Italia.

Veldig fornøyd

– Jeg skjøt veldig godt i hele finalen, men nivået er skyhøyt, så da er jeg veldig godt fornøyd med bronsemedalje. Det er godt å kjenne på at jeg mestrer finaler og klarer å gjennomføre slik jeg hadde planlagt. Nå er jeg veldig glad, sa Duestad.

Duestad var nummer fire i kvalifiseringen med 1180 poeng. Jolyn Beer fra Tyskland var best med 1185, men hun greide ikke å følge opp i finalen. Katrine Lund kvalifiserte seg også for finalen med 1179 poeng, men der var hun den første som røk ut, og hun endte på 8.-plass.

Norges tredje deltaker Jenny Stene endte på 15.-plass med 1170 poeng i kvalifiseringen. Før søndag var Stenes EM-bronse fra 2019 eneste norske medalje i denne OL-øvelsen.

Imponerte i lagkonkurransen

Lørdag ble det norsk dobbeltseier i helmatch for menn. Jon-Hermann Hegg vant foran Henrik Larsen. Søndag viste de seg fram igjen i lagkonkurransen sammen med Simon Claussen.

I første kvalifiseringsomgang vant Norge overlegent med 1335 poeng (Claussen 448, Larsen 445 og Hegg 442), 17 poeng foran nærmeste rival Sverige. I siste semifinalen var Norge igjen best med 882 poeng (Hegg 295, Claussen 294 og Larsen 293), seks poeng foran Østerrike.

I finalen viste østerrikerne seg derimot som de skarpeste og knep gullet.

(©NTB)