*Nettavisen* Sport.

EM-fest: - Vi er alle skandinaver

- I kveld er vi alle skandinaver, jublet Lars Christiansen.

28.01.08 08:16

DANMARK - KROATIA 24-20:

LILLEHAMMER (Nettavisen): Det var mange som hevet øyebrynene da Ulrik Wilbek sa at Danmark dro til Norge for å vinne EM.

- Det var mange som lo da vi gikk ut og sa at vi skulle ta EM-gull. Det er tøft å gå ut og si noe sånt. Men nå står vi her og er europamestere. Det er helt fantastisk, sier Lars Christiansen.

LES SAKEN: Dansk EM-gull!

Se video med kampsammendrag på TV 2 Sumo:(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

208586

Skulle vinne sju på rad
Danskene åpnet mesterskapet med tap for Norge, men Joachim Boldsen sto etter kampen med et stort smil om munnen og fortalte Nettavisen at det gjorde ingenting. De skulle bare vinne de neste sju kampene og så var de europamestere.

- Jeg skal innrømme at jeg ikke hadde så stor tro på det da. Men alt er mulig i håndball og vi har bevist at det går, gliser han med gullmedaljen hengende rundt halsen.

For Wilbek gjorde sitt ytterste for å avdramatisere tapet for Norge.

- Jeg trodde hele tiden at det ville bli den tøffeste kampen. Det var derfor jeg forsøkte å tone ned viktigheten av kampen. Vi sa etter kampen at vi skal vinne alle de neste sju kampene. Vi tar en om gangen og så snakker vi hver dag om hvor mange vi har igjen. Nå har vi ingen igjen, smiler den danske suksesstreneren.

Takker for støtten

«De danske drenge» er imponert over hvordan nordmennene har støttet dem etter at Norge rotet bort sine medaljesjanser.

- Vi har vært veldig takknemlig for den støtten vi har fått. På tre dager på Lillehammer har vi ikke møtt en eneste nordmann som ikke har sagt heia Danmark. Det har betydd mye for oss, sier Wilbek til Nettavisen.

Og får støtte av EMs toppscorer Lars Christiansen.

- Jeg synes det er fantastisk for en støtte vi har fått. Det er fortsatt et søskenforhold mellom Danmark og Norge. Det er deilig at de har støttet oss hele veien. Det skal de ha en stor takk for, smiler Flensburg-Handewitt-spilleren.

Håpet på Norge eller Sverige

Boldsen er også veldig glad for støtten, men han hadde helst sett at publikum på Lillehammer hadde fått støtte sine egne.

- Jeg synes det var synd at verken Norge eller Sverige gikk videre. Det hadde vært gøy å møte en av dem i finalen, sier «Traktor».

Han har sin egen teori om hvorfor formpilene pekte i hver sin retning for Norge og Danmark utover i mesterskapet.

- Forskjellen er at Norge brukte de samme spillerne og ble veldig slitne. Vi har byttet mye og hele tiden hatt nye krefter å sette inn. Det tror jeg er forskjellen på å bli nummer en og nummer seks, mener Boldsen.

Champagne fra Glenn og Johnny
Men det er ikke bare på tribunen de har fått norsk støtte.

- Glenn Solberg og Johnny Jensen kom med champagne til rommet vårt i går, med to glass, isbiter og ønsket oss lykke til, nå tar dere EM-gull, forteller Christiansen.

Wilbek har nå vunnet EM-gull både med Danmarks damer og herrer. Han har høstet mange triumfer med kvinnelandslaget, men her og nå mener han gullet med herrene er det største.

- Det er ingen hemmelighet at bredden er større her. Russland ble nummer 13 nå og Norge ble nummer 13 i VM i fjor. Alle lag kan slå deg, innrømmer han.

Nå skal de danske gullheltene ut og feire EM-gullet i vinterkulden på Lillehammer og inviterer nordmennene til å feire med dem.

- I kveld er vi alle skandinaver, jubler Christiansen.

Les flere sportsnyheter her

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.