*Nettavisen* Sport.

EM-gull gir millioner

Foto: EPA/Scanpix

Spillerne tjener godt på seier.

28.06.08 16:58

Det er knyttet store forventninger til søndagens EM-finale mellom Tyskland og Spania. Begge lag har vist god form gjennom hele mesterskapet, selv om Tyskland kanskje ikke har overbevist like mye som sine motstandere Spania.

Men det er ikke bare respekt og plass i historiebøkene som gir spillerne ekstra motivasjon før de går ut på Ernst Happel stadion i Wien søndag kveld. Det er også en klekkelig økonomisk bonus som går til spillerne på det seirende lag.

Intet mindre enn cirka 1,7 millioner norske kroner venter hver enkelt spiller på det spanske laget om de skulle vinne gullet, melder Marca.

Men de må se seg slått av tyskerne: Ballack og hans medspillere kan innkassere hele to millioner kroner.

Selv om de fleste spillerne allerede har fylt opp kontoen med gode lønninger i klubbene sine, vil nok bonusen gjøre sitt til at en gullmedalje vil smake ekstra godt.

Rike semifinalister
Men det ble heller ikke så verst utbetaling for de to lagene som ikke nådde frem til finalen, nemlig Russland og Tyrkia.

Mens hver enkelt russer fikk utbetalt i underkant av en million for å ha nådd overraskende langt i mesterskapet, fikk de tyrkiske spillerne en solid utbetaling for sin semifinaleplass:

3,6 millioner ble utbetalt til hver enkelt spiller i den tyrkiske troppen.

Les EM-bloggen!

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.