RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EM-gull til Ingebrigtsen

Foto: Vegard Grøtt (NTB/Scanpix)
Sist oppdatert:
Herlig revansje for stortalentet.

Henrik Ingebrigtsen stormet inn til gullet på 5000 meteren i U23-EM lørdag. Han løp i mål på 14.19,39 og knuste konkurrentene i spurten.

Unggutten opplevde tidligere på lørdagen å snuble seg fra en finaleplass på 1500-meteren, men slo altså knallsterkt tilbake på kveldens øvelse.

Det gikk lenge sakte i den direkte EM-finalen på halvmila, og den norske europamesteren fra senior-EM på 1500 meter i Helsingfors i fjor lå avventende i feltet.

En runde før mål ble tempoet skrudd noe opp, og da samlet det seg en gruppe på seks løpere i teten. Det gikk raskt inn i siste sving, Ingebrigtsen lå i god posisjon, og akkurat som i Helsingfors-EM i fjor, slo han til for fullt i det løperne kom ut på oppløpssiden.

Han satte inn en drepende rakettspurt og var helt suveren på de siste 100 meterne. Briten Thomas Farrell klarte sølvet, men var over halvsekundet bak Ingebrigtsen i mål. Bronsen gikk til spanjolen Aitor Fernandez.

Tidligere på dagen lørdag falt Ingebrigtsen 550 meter før mål i kvalifiseringen på 1500 meter. Han mente selv han ble dyttet, men en norsk protest ble ikke tatt til følge. Den norske mellomdistansespesialisten var svært sint etter dette, men fadesen på 1500 meteren var fort glemt med gullet på 5000 meter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere