RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud/Scanpix

EM-gull til Vukicevic

Sist oppdatert:
– Det er fantastisk herlig, sier hekkeyndlingen.

Kaunas (ANB): Christina Vukicevic (22) fikk endelig sitt etterlengtede gull på 100 meter hekk.

Vukicevic står med tre sølv i aldersbestemte mesterskap – lørdag avsluttet hun juniorepoken med å ta gull under U23-EM i litauiske Kaunas.

Den norske hekkeløperen var i en klasse for seg og vant med tiden 12,99 – tre tideler foran Jekaterina Sjtepa fra Russland.

– Det er fantastisk herlig å levere, spesielt med tanke på at det var såpass mye press. Deilig! strålte Vukicevic til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) etter den suverene finaleseieren.

Elsker press
22-åringen var en av de største favorittene uansett klasse før mesterskapet startet, med en personlig rekord på over tre tideler bedre enn den nest beste – og den tiende beste tiden på korthekken på seniornivå i år (12,74).

– Jeg kommer hit som stor favoritt, og jeg klarte å holde hodet kaldt og presterte under press. Det er noe av det mest befriende med det hele, egentlig, sier 22-åringen.

– Men jeg elsker press, og det største presset legger jeg på meg selv. Det er derfor jeg driver med friidrett. Jeg elsker alt med det å konkurrere, forteller hun.

– Det er vanvittig deilig å avslutte en juniorepoke på denne måten, sier hun videre.

– Ja, for nå er det VM i Berlin som gjelder?

– Nå er det bare å se fram mot VM i Berlin. Jeg gleder meg.

– Og der er målet en plass i finalen?

– Nei, er du gæren? Det er langt opp dit. Men alt kan jo skje i hekken, sier hun med et lurt smil.

Feires med quiz
– Hvordan skal dette feires?

– Det skal feires med en quiz på hotellet sammen med resten av gjengen. Ikke den helt store feiringen i forhold til de som er på Agia Napa, men likevel. Jeg skal være quizmaster, sier hun lattermildt.

Sportssjef Ronny Nilsen var også strålende fornøyd med sin utøver.

– Det er utrolig bra. Hun har vært best gjennom forsøk og semifinale. I semifinalen så nærmet de andre seg noe, men så bare smadrer hun dem i finalen. Det er det som er imponerende, sier Nilsen.

– Det er rett og slett høy klasse det hun driver med, sier han.

Etter semifinalen sa hun selvsikkert at hun kunne løpe under 13-blank på bestilling – og det gjorde hun også i finalen – med ett hundredel, men et hav foran konkurrentene. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere