RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EM-håndballen stoppes av drivstoff-protester, Nancy neste?


Det kan gå hardt for seg under demonstrasjoner i Frankrike. Her fra Paris for et par uker siden. Foto: Kamil Zihnioglu, AP / NTB scanpix
Det kan gå hardt for seg under demonstrasjoner i Frankrike. Her fra Paris for et par uker siden. Foto: Kamil Zihnioglu, AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Voldsomme demonstrasjoner kan også slå inn i Nancy der Norge spiller hovedrunden i håndball-EM.

Mange norske tilhengere er på plass i Nancy. Fredag varslet myndighetene i byen om at «man må passe på og gjerne holde seg unna sentrum i byen» lørdag. Den dagen spilles det ikke EM-kamper i Nancy.

Kamper i Sveriges og Danmarks hovedrundegruppe er allerede flyttet fra lørdag til søndag. Dette fordi det er varslet demonstrasjoner i nærheten av hallen i Nantes der også Russland, Frankrike, Serbia og Montenegro spiller.

Det betyr at kampprogrammet der blir tettere enn planlagt i dagene som kommer.

Bål

«De gule vestene» har gjennomført demonstrasjoner i Paris de siste ukene og med en skjerping for noen dager siden. Bakgrunnen er misnøye med økningen av drivstoffavgiftene og høyere utgifter til levekostnader.

Demonstrasjonene har spredt seg utover i landet, og Nancy med cirka 400.000 innbyggere skal være en aktuell by for en markant markering til helgen.

Det er flere ganger satt fyr på bildekk og skapt store bål i forbindelse med demonstrasjonene i Frankrike.

I tillegg har studenter og skoleelever ved rundt 280 franske utdanningsinstitusjoner de siste ukene demonstrert mot nye og strengere opptakskrav.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere