Gå til sidens hovedinnhold

EM-håpet lever for Norge

Norge videre i kampen om fotball-EM i 2016.

Uefas styre har besluttet at Norge og Sverige er blant fire kandidater som er med videre i prosessen om å få arrangere fotball EM i 2016. Dette opplyser Norges Fotballforbund i en pressemelding onsdag.

Beslutningen ble fattet i forbindelse med en kongress i Danmark, og innebærer at alle landene som sendte inn en formell interessemelding tidligere denne måneden, er med videre. I tillegg til Norge/Sverige, har også Frankrike, Italia, og Tyrkia søkt mesterskapet.

- Det som skjer nå er at vi kalles inn til en workshop med Uefa. Det skal være en gjennomgang med søkerne, og i løpet av en måneds tid vi få kriteriene som gjelder for den videre søkeprosessen, sier NFFs generalsekretær Karen Espelund til Nettavisen.

- Skal overbevise Uefa
Fotballforbundet har allerede intensivisert arbeidet fram mot søknadsfristen som går ut 15. februar 2010, og har som mål å levere en søknad som tydelig viser at de ønsker å arrangere et mesterskap for hele fotball-Europa.

- Vi jobber med det utgangspunktet at vi skal levere en best mulig søknad, slik at vi kan overbevise Uefa om at Norge/Sverige er det beste alternativet. Men vi må igjennom mange runder med dem fram til søknadsfristen. Det er fire gode søkere, og det vi må gjøre er å ha kvalitet i det vi leverer, sier Espelund.

Arbeidet med søknaden er allerede godt i gang, og Norges Fotballforbund har definert seks kjerneområder som vil legge grunnlaget for søknaden.

- Vi har satt opp med prosjektgruppe som skal jobbe videre med seks kjerneområder. Disse områdene er stadionkapasitet, prisnivå, transport, hoteller, sikkerhet og basecamp, forteller Espelund til Nettavisen.

- Møte med arrangørbyer
Oslo, Skedsmo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Bodø er de norske byene som er med i kampen om å være vertsby. Men to av disse blir kuttet. Norge skal nemlig ha fire vertsbyer, mens våre svenske naboer skal ha fem.

- Vi jobber selvfølgelig hardt opp mot de fire arrangørstedene. Trolig får vi til et møte med representanter fra byene i forbindelse med Finland-kamepn den 1. april.

Også samarbeidet med svenskene er godt i gang.

- Vi har satt opp en stillingsgruppe der det sitter to prosjektledere, og nå skal vi konkretisere en fellesdel. Generalsekretærene fra Norge og Svergie møttes så sent som i går. Vi har absolutt en del arbeid foran oss, avslutter Espelund.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Halv pris på bestselgere hos Oakley