Gå til sidens hovedinnhold

EM-kampene trekkes mandag

Lørdag kveld blir det klart om Norge får sjansen til EM-billett via play-off. Mandag trekkes motstanderen. Se hvem Norge kan møte.

De 10 lagene som blir nummer to i sin gruppe, skal møtes i play-off for å avgjøre hvem som får de fem siste plassene i neste sommers EM-sluttspill.

** TV 2 Nettavisen følger trekningen direkte mandag klokken 12.

EM-billetter

Nå har det Europeiske fotballforbundet (UEFA) lagt siste hånd på trekningsprosedyren. Mandag klokken 12 skal både disse oppgjørene og U21-kampene trekkes i Frankfurt, Tyskland.

De 10 lagene legges alle i samme bolle etter at UEFA sist måned bestemte at ingen lag skulle seedes. De to første ballene som trekkes ut, møter hverandre. Det første laget får hjemmekamp i den første kampen. Slik fortsetter det til alle de 10 lagene har fått sin motstander. Kampene spilles 15/16 og 18/19 november.

De fem lagene som vinner sine oppgjør sammenlagt, går til EM sammen med 10 puljevinnere og vertslandet Portugal.

Disse kan Norge møte:

Slovenia (Gruppe 1) og Nederland (3) er allerede klare for omspill. I tillegg er det sannsynlig at Spania blir nummer to i sin gruppe. I verste fall - for Norges del - blir også land som Tyskland og Italia nummer to i sine respektive grupper. Det er imidlertid mindre sannsynlig. Taper England for Tyrkia, blir også England nummer to.

Her er oversikten over potensielle toerlag:

Gruppe 1: Slovenia.

Gruppe 2: (Norges gruppe).

Gruppe 3: Nederland.

Gruppe 4: Latvia, Polen eller Ungarn.

Gruppe 5: Tyskland, Skottland eller Island.

Gruppe 6: Hellas eller Spania.

Gruppe 7: England eller Tyrkia.

Gruppe 8: Belgia eller Kroatia.

Gruppe 9: Italia eller Wales.

Gruppe 10: Russland, Sveits eller Irland

Det eneste som gjenstår for Norge, er å slå Luxembourg lørdag og håpe at Danmark ikke taper mot Bosnia. Sjansene bør være store for at akkurat det skjer.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett