KROATIA-TYRKIA:
Ernst Happel stadion, Wien
Avspark 20.45

Følg kampen minutt for minutt her eller se den på TV 2 Sumo!

Kampen mellom Kroatia og Tyrkia er allerede i gang på gatene i Wien i timene før fotballkampen sparkes i gang 20.45 fredag kveld.

Kroatiske fans har kastet ølglass, stoler og knallskudd mot de tyrkiske supporterne, men ingen personer skal ha kommet til skade. Det skyldes kanskje først og fremst at det østerrikske politiet var godt forberedt og tidlig gikk inn for å skille supporterne.

Mange tusen kroatiske supporterne var samlet på Stephan Platz i ettermiddagstimene. Ifølge øyenvitnet Henrik Brattli Vold er det fortsatt en høylytt, men gemyttlig stemning.

- Det er folk som begynner å bli ganske fulle og utagerende, men det er ikke noen fiendtlig stemning. Mange tusen kroatiske supporterne har samlet seg på Stephan Platz. Det er fortsatt gemyttlig stemning, dog noe høylydt. Men det er opphisset og mye spenning, sier Brattli Vold til Nettavisen.

Rundt 200.000 supportere skal være i byen, som har 1,68 millioner innbytter. 4600 politimenn er på jobb fredag kveld, deriblant 15 kroatiske og fire tyrkiske hoolinganeksperter.

- Det blir en lang kveld, uansett hvem som vinner, sier talsmann Christian Stella i politiet til Wiener Zeitung.

Sjekk EM-magasinet!

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Vinn flatskjermer i Nettavisens EM-quiz