RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Barthez forbereder seg til landskamp.
Barthez forbereder seg til landskamp. (Scanpix)

EM-veien er åpen for Barthez

Selv om Fabien Barthez ikke lenger er Sir Alex Fergusons førstevalg mellom stengene i Manchester United, har keeperen fortsatt alle muligheter til å forbli nummer en på landslaget.

Kroaten Vedran Runje er nemlig blitt degradert som førstekeeper i Olympique Marseille, etter at han gikk kraftig ut mot trener Alain Perrin etter 4-2-tapet for Real Madrid i første omgang av Champions League-turneringen i år.

Gårsdagens kamp mot Partizan Beograd så Runje fra tribunen.

Fritt fram
At Runje er blitt degradert, betyr at det er fritt fram for Fabien Barthez når overgangen fra Manchester United endelig blir klar. 20 år gamle Jeremy Gavanon, som står nå, vil etter alt å dømme havne på benken når den skallede keeperen ankommer på lån fra de engelske mestrene.

Det skjer imidlertid ikke før overgangsvinduet åpner i januar.

Modig beslutning
Perrins beslutning om å vrake Runje var modig. Hadde ikke Marseille klart å kvalifisere seg for Uefa-cupen, ville jobben hans sannsynligvis ha vært i fare. Marseille har ikke tjangs i ligaen. De er 12 poeng bak ledende Monaco.

Kommer Barthez inn på laget i januar, får han god tid på seg til å overbevise Frankrikes landslagstrener Jacques Santini om at han fortsatt er det naturlige førstevalget mellom stengene for Frankrike.

I Manchester United er Barthez nå bare et tredjevalg. Både Tim Howard og Roy Carroll står foran i køen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere