Eman Markovic ferdig i Zrinjski Mostar

KLUBBLØS: Eman Markovic står fritt til å signere med hvilken som helst klubb.

KLUBBLØS: Eman Markovic står fritt til å signere med hvilken som helst klubb. Foto: Mikko Stig / Lehtikuva (NTB scanpix)

Åpner for å komme tilbake til Norge.

10.07.19 14:02

Eman Markovic og den bosniske toppklubben Zrinjski Mostar har blitt enige om å avslutte kontrakten. Dermed står den norske U20-stjernen fritt til å signere gratis for ny klubb denne sommeren.

Direkte: Vi følger overgangsvinduet LIVE

Markovic forlot Molde til fordel for bosnisk fotball i 2018, etter et opphold i Molde. Forrige sesong endte klubben på andreplass i den bosniske toppdivisjonen, kun slått av FK Sarajevo.

20-åringen hadde en toårskontrakt med den bosniske toppklubben, men forteller selv at planen hele veien har vært å spille den ene sesongen for å få internasjonale referanser.

- Kontrakten er terminert i dag, og jeg mottok papirene i dag. Mostar var påtenkt som et mellomsted for å få erfaring, og hvordan ting fungerer. I tillegg fikk jeg spilletid og sjansen på seniornivå. Jeg har lært mye, og tatt steg, sier Markovic til Nettavisen.

- Det var jeg som ønsket å terminere kontrakten, men de har visst at jeg kom til å være der ett år. Det var planen fra begynnelsen.

Les også: De var fotballens gullgutter i 2009. Slik gikk det med dem (Nettavisen Pluss)

Utelukker ikke Norge

Nå er han tydelig på at han ser frem til å kunne velge ut en ny klubb i løpet av den neste tiden.

- Det har vært frem og tilbake fra andre klubber. Nå kan jeg få litt mer overblikk over klubbene, muligens besøke noen og få et nærmere innblikk på de som er interessert, sier Markovic.

- Nå kan jeg besøke hvem som helst, trene med dem og det gjør det en del enklere for meg.

Les også: Haitam Aleesami klar for Amiens
Les også: Oscar Bobb signerte for Manchester City

Angriperen, som tidligere har spilt for Molde, utelukker ikke at han kan vurdere en overgang tilbake til Eliteserien i løpet av denne sommeren.

- Det kan være jeg drar tilbake til Norge, det kan være jeg blitt i utlandet. Ingenting er klart enda, jeg kan tenke gjennom dette. Det jobbes med dette.

AGENT: Eman Markovic representeres av Imad El Hammichi Foto: Ousu Leigh

- Har du fått noen tilbud?

- Det har vært noen tilbud, men jeg kan ikke si hvem det er fra. Det er litt tidlig, men jeg kan bekrefte at det har kommet tilbud, sier Markovic.

Han representeres av Imad El Hammichi, som forteller at det har vært interesse rundt spilleren som bar Norges drakt nummer ti under sommerens U20-VM i Polen.

- Selvfølgelig er det interesse rundt en ung, norsk U20-landslagsspiller som nylig har spilt VM. Vi skal bruke tiden fremover til å komme frem til en god løsning for Eman. Det er viktig for oss å finne den riktige klubben for Emans utvikling, sier El Hammichi til Nettavisen.

- Jeg regner med at det er flere klubber som har Eman på blokka denne sommeren.

Klar for seniornivå

Denne sesongen har Markovic fått 14 kamper i den bosniske toppserien, og har markert seg med én scoring for Moster-klubben. Han forteller at utfordringen i den bosniske toppserien har gjort at han nå føler seg mer rustet til å spille på seniornivå.

Han er også klar på hva det er han ser etter i sin neste klubb:

- Det viktigste nå er det sportslige og at en klubb vil bruke meg og har en klar plan for meg. Jeg vil ha spilletid, og det er det viktigste for meg. Jeg vil et sted der jeg får mange sjanser, og det er det viktigste, sier Markovic.

- Det har vært en stor utfordring i Bosnia, men det gjør det enklere å ta neste steg. I tillegg har jeg hatt gode kamper for landslaget, jeg spilte mye under VM, og det var også en stor opplevelse. Året har vært veldig bra, og nå gleder jeg meg til å finne en ny klubb og se hva det blir til.

Markovic har representert Norge på U15, U16, U17, U18, U19, U20 og U21-nivå, og var, som nevnt, i Pål Arne «Paco» Johansens tropp som tok del i VM-sluttspillet i Polen tidligere i år.

Der noterte unggutten seg for én scoring i 12-0-seieren over Honduras i gruppespillet.

Les også: Dette må du vite om United-signeringen Aaron Wan-Bissaka (Nettavisen Pluss)
Les også: De 15 verste Premier League-signeringene gjennom tidene (Nettavisen Pluss)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.