Emil Ceïde storspilte mot klubben som vraket ham: - Internasjonalt snitt

IMPONERTE: Emil Ceïde spilte seg inn i mange RBK-hjerter etter prestasjonen mot Tromsø lørdag.

IMPONERTE: Emil Ceïde spilte seg inn i mange RBK-hjerter etter prestasjonen mot Tromsø lørdag. Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

17-åringen ble veid for lett for Tromsø. Lørdag tok han revansje da han storspilte for Rosenborg mot «Gutan».

12.08.19 21:24

ROSENBORG - TROMSØ 5-2:

LERKENDAL (Nettavisen): Ceïde fikk en sjelden mulighet fra start da Eirik Horneland sparte både David Akintola og Samuel Adegbenro fra start mot Tromsø, og 17-åringen fikk virkelig vist seg fram for Lerkendal-publikumet.

Den lekne kantspilleren holdt til tider karusell med TIL-back Magnus Andersen, og endte til slutt på to målgivende pasninger - begge til kompis Erik Botheim (19).

Nå hylles Ceïde av RBK-spissen.

- Vi har spilt mye sammen på RBK 2, og jeg vet akkurat hvordan han beveger seg, samtidig som han vet akkurat hvor jeg er i boksen. Det ser man på de målene han serverer meg, og jeg føler meg så trygg når jeg spiller med ham på banen, sier Botheim til Nettavisen om Ceïde.

Sistnevnte viste fram både strålende nærteknikk og evnen til å ta seg forbi motspillere lørdag. Tre ganger serverte han Botheim nærmest på åpent mål, og to ganger ble det scoring.

Etter kampen satt superlativene løst fra Botheim.

-Han har utrolig spisskompetanse. Én mot én er har han utenlandsk snitt, og han kan bli så utrolig god. Han må bare jobbe hardt og være ydmyk, og samtidig nyte den prestasjonen han gjorde i dag, forteller spissen.

Ble vraket av TIL

Hovedpersonen selv er mer lavmælt i møtet med pressen etter kampen. Kantspilleren, som er fra Finnsnes, forteller at han ble vraket av Tromsø tidligere i karrieren.

Dermed gikk turen til Trondheim og Rosenborg, hvor han lørdag virkelig fikk vist seg fram i Eliteserien - attpåtil mot klubben som vraket ham.

- Det var veldig gøy, men uansett motstander prøver jeg å gjøre mitt beste.

- Men var det litt ekstra deilig fordi det var mot nettopp Tromsø?

- Ja, det var det, sier en glisende Ceïde.

Lørdagens kamp var den andre fra start i Eliteserien for 17-åringen denne sesongen. Med spillere som Akintola og Adegbenro foran seg i køen i samme posisjon, sier det seg selv at mulighetene er begrenset i RBK-laget.

Lørdagens oppgjør var imidlertid et bevis på at Ceïde så smått begynner å banke på døren for startplass i hjemlig serie.

Klikk på bildet for å forstørre.

SERVERTE: Ceïde serverte Erik Botheim to ganger i løpet av kampen mot Tromsø. Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

Horneland ikke overrasket

RBK-trener Eirik Horneland forteller at han ikke er overrasket over at unggutten tok nivået som han gjorde.

44-åringen svarer følgende på spørsmål om han er enig i at det er internasjonalt snitt på mye av det Ceïde foretar seg.

- På mange faser er det det, men så har han masse å lære han óg, og det gleder vi oss til å jobbe videre med.

Tirsdag venter Champions League-kvalik mot Maribor på Lerkendal. Trønderne har et fantastisk utgangspunkt etter å ha vunnet borteoppgjøret 3-1, men returoppgjøret må Ceïde etter all sannsynlighet avfinne seg med å se fra benken.

Han har imidlertid ikke hastverk med å tilrive fast plass på laget, men er klar på at han kommer til å ta hver eneste sjanse han får av Horneland.

- Jeg vil fortsette å ta sjansene mine når jeg spiller, og vise hva jeg kan.

Klikk på bildet for å forstørre.

TRENER: Eirik Horneland sier han ikke er overrasket over at Ceïde presterte som han gjorde mot TIL. Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.