Emil Iversen (29) vant femmila i VM i Oberstdorf etter dramatikken mellom Aleksandr Bolsjunov og Johannes Hæsflot Klæbo. Klæbo ble disket og valgte å ikke anke, mens den russiske yndlingen Bolsjunov knakk staven på oppløpet. Han fikk også med seg et gull i stafett under samme mesterskap. Etter endt VM og verdenscup tok derfor Iversen seg en vel fortjent ferie. Han innrømmer imidlertid at den kan ha vært noe vel bedagelig.

Se Emil Iversen snakke om livet etter VM-gull og sesongslutt:

Har en «søt tann»

Spesielt kostholdet til 29-åringen har vært noe man ikke forbinder med en toppidrettsutøver, akkurat.

- Det har bitt et par desserter om dagen, altså enda verre enn mitt dårlige kosthold fra før. Jeg har slappet av, og det har vært små lag med feiring og kos. På det meste hadde jeg 15 liter cappucino-is fra Hennig Olsen i fryseren på våren, sa trønderen i et intervju med NTB på Sognefjellet, hvor langrennslandslaget for øyeblikket er på treningsleir.

Les også: Russisk sinne mot Emil Iversen etter VM-gullet: - Skammer du deg ikke?

Og han la til videre:

- Jeg har hatt mer ferie enn jeg hadde i fjor. De fleste her på Sognefjellet har jeg ikke sett siden VM.

Klart OL-mål

29-åringen kom med en klar forsikring at det «søte liv» er over for denne gang.

Les også: Iversen tok til tårene på grunn av Northug. Slik reagerte Northug selv på de rørende TV-bildene

- Jeg er veldig motivert for å komme i gang. Nå starter treningen mot neste sesong og målet er enkelt. Jeg går for et OL-gull individuelt og på stafett. 15 kilometer klassisk er min greie. Det er det skirennet jeg har gått best siden jeg var 16 år, så det er min største drøm å vinne 15 km klassisk i OL, fortalte Iversen.