Gå til sidens hovedinnhold

Emil Iversen til topps på tremila i Lahti

Emil Iversen spurtslo Sjur Røthe, mens Hans Christer Holund fikk løpet sitt ødelagt av Alexander Bolsjunov.

Det ble en dramatisk avslutning på lørdagens 30-kilometer i Lahti lørdag. På den siste runden kjempet Emil Iversen, Hans Christer Holund, Sjur Røthe, Simen Hegstad Krüger, Pål Golberg og Alexander Bolsjunov om seieren.

Like før mål gikk imidlertid både Bolsjunov og Holund i bakken etter en kollisjon og kort tid etterpå lå også Hegstad Krüger i snøen.

Holund forbannet på Bolsjunov

Holund knakk begge stavene etter ha ble kjørt ned av Bolsjnov og fikk løpet sitt ødelagt en snau kilometer før mål. Etter målgang gikk han rett bort til Bolsjunov og ga klar beskjed.

- Jeg spurte ham hvorfor? Hva er vitsen? Det er ikke der løpet blir avgjort. Det var god plass der, og du kan avgjøre i bakken, på oppløpet og hvor som helst ellers. Det er ikke i en venstresving der at løpet blir avgjort, forteller Holund til NRK.

- Han gjør det ikke med vilje. Det er kanskje sånn som skjer i kampens hete, men det er litt dumt. Jeg er ikke så sint - jeg er mest oppgitt. Han er en såpass god skiløper. Sånn løpet utviklet seg hadde han sikkert slått meg uansett, men det er andre måter å avgjøre det på.

Norge mot Bolsjunov

En stor gruppe holdt følge på den første halvdelen i klassisk stil, men etter skibyttet var det ni mann som dro ifra resten på skøytedelen.

Emil Iversen, Hans Christer Holund, Sjur Røthe, Simen Hegstad Krüger og Pål Golberg fikk følge av Alexander Bolsjunov, Jens Burman, Ivo Niskanen og Jevgenij Belov.

De ni i tet sakket imidlertid ned på tempoet da rundt 20 kilometer var tilbakelagt og plutselig fikk de besøk av ytterligere fem konkurrenter.

Bolsjunov- og Holund-krasj

Fem kilometer før mål satte Holund opp farten voldsomt, og feltet begynte sakte, men sikkert å sprekke opp.

Plutselig var de fem nordmennene alene med Bolsjunov i tet. Kort tid før mål kjørte Bolsjunov og Holund i hverandre, og dermed var de ute av kampen om seieren. Like etterpå gikk også Krüger i bakken.

Holund knakk begge stavene i fallet og var sjanseløs på noe annet en sjetteplass, da Ivesen spurtet til seier.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021