Gå til sidens hovedinnhold

Emil skjønner ingenting

Suksessen vil ingen ende ta for gullgutten.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Emil Hegle Svendsen. Mye er sagt og skrevet om 22-åringen fra Trondheim etter jubeldagene i Östersund i februar hvor han tok to gull og ett sølv. Torsdag gjorde han det igjen på sprinten i Kollen. Etter to fulle hus, lå han 1,5 sekunder bak tyskeren Michael Roesch før den avsluttende sløyfa. I mål skilte det 24,5 sekunder mellom de to. Ned til østerrikeren Friedrich Pinter var det 31,1 sekund. Snakk om utklassing!

- Det var hardt. Jeg måtte jobbe, men det holdt. Heldigvis, sier Emil etter sesongens sjette verdenscupseier.

Godt grunnlag
Etter målgang klaget unggutten på at han var sliten og lei - og at konkurransene i Sør-Korea og Russland har tappet ham for krefter.

Det virket ikke slik.

- Jeg har nesten ikke trent siden VM. Kun slappet av for å samle overskudd. Jeg har lest bøker og sett film. Men når det først gjelder, så klarer jeg å mobilisere og skru på bryteren - og gi alt. Det er da enda godt, sier han smilende.

Trønderen er overrasket over at han er i så god form på denne tiden.

- Jeg har aldri gått så fort så sent på sesongen. Det tyder på at jeg har et veldig godt grunnlag. Denne sesongen har vært fantastisk. Jeg skjønner ikke at det går an. Jeg hadde aldri trodd at det skulle gå så bra.

(les videre under bildet)

Tøft for konkurrentene

Landslagstrener, Kjell Ove Oftedal, som gir seg etter sesongen - var et eneste stort smil etter målgang.

- Utrolig sterkt, sier suksesstreneren til Nettavisen.

- Hva er det som gjør at en så ung og urutinert løper klarer å gå så fort etter alt som er skjedd i vinter?

- Emil er ekstrem. Han har en egen evne til å koble av og holde fokus. Når det er konkurranse, gir han alt. Her skal konkurrentene få noe å bryne seg på i årene som kommer. Han er et fantastisk naturtalent, men samtidig seriøs og dyktig i alt han foretar seg, skryter Oftedal.

Ole Einar Bjørndalen hadde ingen god dag verken i sporet eller på standplass. Verdenscupvinneren endte på 14.-plass - over halvannet minutt bak Hegle Svendsen med to bom.

Andre norske plasseringer: Frode Andresen (5), Stian Eckhoff (7), Ronny Hafsås (13), Alexander Os (18), Halvard Hanevold (33) og Lars Berger (48).

PS. Lørdag er det jaktstart, søndag fellesstart.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller