*Nettavisen* Sport.

Emil var sterkest

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Norsk seier, tre blant de ti beste og Lars Berger i seierskamp til siste skyting.

12.01.11 19:04

Emil Hegle Svendsen vant onsdagens 20 kilometer i Ruhpolding.

Nordmannen pådro seg ett tilleggsminutt, men holdt unna for konkurrentene i sporet. Franske Simon Fourcade skjøt riktignok fullt hus og ledet ut fra siste skyting, men han mistet ledelsen på vei inn mot mål.

Dermed kunne Hegle Svendsen juble for seier. Det var hans 19. verdenscupseier, den tredje i 2010/11-sesongen og den andre på tre 20-kilometere i årets sesong. Fourcade-familien kan imidlertid trøste seg med at Simons bror, Martin Fourcade, tok andreplassen, 7,4 sekunder bak nordmannen, mens østerrikske Dominik Landertinger tok tredjeplassen.

- Jeg merker at det mangler litt på langrennsformen i de lengste bakkene, sa Hegle Svendsen til NRK etter løpet.

Mobbet Bø
Tiden 50.39,4 holdt likevel til seier for nordmannen. Men viktigst av alt: tiden var bedre enn Tarjei Bø sin. Hegle Svendsen var nemlig tøff i kjeften overfor den tre år yngre lagkameraten før start, og kom med denne bemerkningen om Bøs muligheter foran 20-kilometeren:

- Det må jo bli når han blir mann, da. Han er jo bare guttungen ennå, så jeg regner med at den seieren lar vente på seg. Det blir ikke i dag, for å si det sånn.

- Den nye Halvard
Bø ble nummer fem etter to bom på standplass. Han beholder dermed ledelsen i verdenscupen sammenlagt. Og unggutten kom med tilsvar til Hegle Svendsen.

- Vi mobbet alltid Halvard [Hanevold] for denne distansen før, Emil og meg, for dette var den eneste distansen Halvard kunne vinne. Men nå er vel Emil den nye Halvard, jeg vet ikke om det er noe kompliment, spøkte Bø.

Ole Einar Bjørndalen ble nummer åtte, mens Lars Berger kjempet om seieren, og og kunne utfordret Hegle Svendsen med fullt hus på siste skyting. Berger pådro seg imidlertid tre tilleggsminutter, fire totalt, og falt fra seierskamp til 28. plass i mål.

Norges siste deltaker, Alexander Os, mislyktes totalt.

Den endelige resultatlista kan du se her!

Antall bom i livedekningen under er antall bom totalt i rennet etter den enkelte skyting.

8557

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.