Gå til sidens hovedinnhold

Emma stengt i spurten

Team Hitec Products kjørte et godt Ronde van Drenthe. Dessverre ble Emma Johansson sperret i spurten.

Team Hitec Products satte farge på UCI-rittet Ronde van Drenthe i Nederland, men Emma Johansson måtte trekke seg i spurten da hun ble stengt inne mot gjerdet.

– Det beste rittet dere har kjørt som lag noensinne, sa trener Martin Vestby til laget etter målgang.

– Alle gjorde arbeidsoppgavene sine som avtalt i et felt med alle beste lagene; blant dem Garmin Cervélo og HTC. Det var spesielt imponerende med tanke på at flere av dere knapt har kjørt UCI-ritt tidligere.

Rosen var imidlertid ikke nok til å trøste Emma Johansson, som var sint og skuffet. At lagvenninnene leverte henne i tilnærmet perfekt posisjon før siste sving, gjorde skuffelsen desto større. Spesielt Sara Mustonen gjorde en stor jobb på siste runde.

Fjorårsvinneren Marianne Vos tok en ny triumf på hjemmebane i det 132 km lange rittet foran Kristen Wild, også fra Nederland, mens regjerende verdensmester Girogia Bronzini, fra Italia, tok tredjeplassen.

Det var pent vær og lite vind under rittet. Det er ikke optimale forhold Emma Johansson, ifølge fans fra Belgia som kjørte rundt i løype med procycling.no

–Emma liker tøffe forhold med vind og regn, sier Peter Baekeland, som har fulgt Team Hitec Products gjennom flere år på ritt i Nederland og Belgia; 15 ritt i alt denne våren.

Laget har bodd i Belgia siden februar og ligger helt i toppen på UCI-rankingen.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken