RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EMs beste kan bli VMs beste

Sist oppdatert:
Terese Pedersen spilte en omgang i EM i fjor og endte opp med mesterskapets beste redningsprosent. Nå har hun spilt en omgang i VM.

ST. PETERSBURG (TV 2 Nettavisen): NORGE - AUSTRALIA 47-10: De offisielle statistikkene tar ikke hensyn til hvor mye en spiller har spilt i mesterskapene.

Derfor vil for alltid Terese Pedersens navn stå som den målvakten med høyest redningsprosent i EM i Ungarn 2004.

En omgang i EM
Hun spilte en omgang mot Tsjekkia i gruppespillet, og ifølge den offisielle statistikken reddet hun 10 av 23 skudd og endte på en redningsprosent på 43. Det var to prosent bedre enn danske Karin Mortensen.

Tertnes-målvakten vet godt at hun er tredjevalg også i VM, og omgangen hun fikk mot Australia kan bli alt hun spiller i mesterskapet.

- Jeg er veldig forberedt på at det ikke kommer til å bli så mye mer forberedt, men får jeg noe mer så skal jeg ta vare på sjansene jeg får, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Og landslagssjef Marit Breivik vil ikke love henne noe.

- Det er viktig for Terese å føle at hun er en del av det målvaktsteamet som hun er i. Hun er veldig lærevillig og er i rivende utvikling, og har en spennende tid foran seg i målvaktsteamet sammen med Mats Olsson, forklarer hun.

Fikk vist frem beina
Selv om Pedersen synes det var morsomt å toppe redningsstatistikken i EM i fjor, bytter hun gjerne bort topplassen i VM mot flere kamper på banen.

- Jeg vil heller ha spilletid enn å toppe noen statistikker, sier 25-åringen.

Skuddstopperen er kjent for å stå i mål i kortbukser, selv om skuddene kommer susende mot seg i nærmere 100 kilometer i timen. Hun syntes det var godt å få kastet buksen i Russland også.

- Det var fint å få vist frem beina litt, ler hun.

På den offisielle statistikken står Pedersen nå med 10 redninger på 16 skudd. Det gir en prosent på 62,5.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere