*Nettavisen* Sport.

«En ære å ta del i krigen»

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

George Hincapie kan bli historisk i Flandern rundt.

31.03.12 14:45

Ingen ryttere vet bedre hva som venter i søndagens Flandern rundt enn George Hincapie.

Selv rutinerte rever som Fabian Cancellara, Tom Boonen og Thor Hushovd blir nærmest som førstereisgutter å regne sammenlignet med 38-åringen fra Queens i New York.

Hincapies forhold til Flandern rundt startet 3. april 1994. Amerikaneren var førsteårsproff i Motorola og debuterte i «De Ronde».

- Det finnes ikke noe hardere enn Flandern rundt. Den første gangen var jeg bare glad for å være en del av det, forteller han ifølge cyclingnews.com.

Værgudene gjorde sitt til at det skulle bli hardt for amerikaneren. Regn- og snøvær preget rittet som ble vunnet av italieneren Gianni Bugno. Hincapie endte på 54. plass, men fullførte.

- Jeg husker ikke mitt første, jeg har nok syklet for mange, spøker Hincapie på BMC pressekonferanse før årets Flandern rundt.

Tangerer belgisk legende
Før årets utgave av rittet har Hincapie og belgieren Alberic «Briek» Schotte begge fullført klassikeren seksten ganger. Hvis alt går etter planen står amerikaneren med sytten i femtida på søndag.

«Briek» Schotte er en legende i belgisk sykkelsport.

På 40- og 50-tallet vant han store klassikere, hevdet seg i Tour de France og ble verdensmester to ganger.

Han vant sitt første Ronde i 1942 og sitt andre og siste i 1948, som for øvrig var en fantastisk sesong hvor Schotte ble verdensmester og andremann i Tour de France.

George Hincapie går angivelig under kallenavnet «Briek Schotte» på BMCs treninger om dagen, og på BMCs pressekonferanse dro Phillipe Gilbert i gang en stor applaus for Hincapie.

- Det er en ære å ha vært i sporten så lenge, sier Hincapie.

- Det finnes ikke noe hardere
Rittet står Hincapies hjerte nær. BMC-laget har ikke hatt noen stor sesong så langt og er ikke favoritter på linje med Omega Pharma-Quick Step og RadioShack-Nissan.

Men BMC har et stjernespekket lag med masser av rutine og kan ikke tas lett på.

- Det er en krig og det finnes ingen andre ritt som det på kalenderen. Hvis man ikke har kjørt det kan man ikke forstå hvor hardt det er. For meg er det en ære å ta del i krigen. Forhåpentligvis blir søndagen en suksess for oss, oppsummerer Hincapie.

Amerikaneren ble sjettemann og beste BMC-rytter i fjor. Kanskje blir han lagets bestemann også i år?

Uansett om 38-åringen kjører egne eller andres sjanser har han muligheten til å blir historisk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.