RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/SCANPIX

Én av disse må ut før VM

Sist oppdatert:
Bare tre av dem kommer med på Norges VM-lag.

Etter helgens dobbeltlandskamp mot Frankrike forsvant backen Henrik Ødegaard ut av kampen om en plass i troppen til Norge under hockey-VM i Sverige og Finland, som starter 4. mai.

Fire kjemper om én plass
Landslagstrener Roy Johansen tar denne uka med seg 24 mann til Bratislava, hvor kamper mot Hviterussland og Slovakia står på programmet. Dette blir Norges siste matcher før møtet med Sverige i VM 5. mai.

Nå mangler Johansen kun Mats Zuccarello Aasen, som både er skadd og opptatt med New York Rangers, og Marius Holtet, som blir igjen hjemme mens lagkameratene reiser til Bratislava.

- Han står over kampene mot Hviterussland og Slovakia. Han blir hjemme på grunn av fødsel, forteller Roy Johansen til Nettavisen.

Holtet har vært selvskreven på landslaget i mange år og kommer inn i troppen før VM. Det betyr at én spiller må ut og nøye seg med en rolle som hjemmesittende reserve.

Etter det Nettavisen erfarer står valget mellom Tommy Kristiansen, Andreas Martinsen, Mats Rosseli Olsen og Martin Laumann Ylven.

- Det er uvisst hvem som blir hjemme. Det tar vi en avgjørelse på etter de to siste kampene, sier Roy Johansen.

- Ikke mye vi får gjort
Han holder av en plass til Mats Zuccarello Aasen, selv om det er mange brikker som må falle på rett plass i puslespillet for at NHL-proffen skal kunne spille i Sverige og Finland denne våren.

- Han må være i orden i armen, og den er blitt bedre, og så må både New York Rangers og Connecticut Whale bli slått ut av sluttspillene sine, forklarer landslagssjefen.

Norges trener har vært i kontakt med New York Rangers og sitter med et bestemt inntrykk av at sjefene i NHL-klubben heller vil sende Zuccarello til sluttspillet i farmerligaen enn til VM.

- De gjør akkurat det som passer dem. Det er ikke mye vi får gjort der, sukker Johansen.

New York Rangers ligger under 2-3 i kamper for Ottawa Senators i første runde, og risikerer å bli slått ut natt til tirsdag. Det første laget til fire seirer avanserer til andre runde av Stanley Cup. Connecticut Whale er klar for andre sluttspillrunde i Calder Cup, AHL-sluttspillet, etter seier 3-0 i kamper mot Bridgeport Sound Tigers.

- Beste vi kan ha
Lagkaptein Ole-Kristian Tollefsen er likevel fornøyd med den norske troppen.

- Vi har det beste laget vi kan ha, utenom Zuccarello og Holtet. Får vi med dem, kan vi vel ikke ha stort bedre lag, sier Tollefsen til Nettavisen.

Norge er i gruppe med Russland, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Latvia, Danmark og Italia. De fire beste går videre til kvartfinaler, mens det laget som havner sist, rykker ned.

Norges tropp til kampene i Bratislava: Pål Grotnes, Lars Haugen, Lars Volden (keepere), Alexander Bonsaksen, Jonas Holøs, Juha Kaunismäki, Henrik Solberg, Ole-Kristian Tollefsen, Mats Trygg, Lars Løkken Østli (backer), Morten Ask, Anders Bastiansen, Kristian Forsberg, Mads Hansen, Tommy Kristiansen, Andreas Martinsen, Mathis Olimb, Ken André Olimb, Mats Rosseli Olsen, Martin Røymark, Lars Erik Spets, Per-Åge Skrøder, Patrick Thoresen, Martin Laumann Ylven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere