Gå til sidens hovedinnhold

- En av mine fineste seirer

Edvald Boasson Hagen setter kun Tour de France-seier foran hjemmetriumfen. Les også: Her vinner Edvald på hjemmebane

LILLEHAMMER (procycling.no): Da undertegnede steg ut av pressebilen etter 195 kilometer i bil, var Lillehammer som en spøkelsesby.

Det var ikke et eneste menneske å se, foruten meg selv og vår blogger Sigurd Sollien.

Årsaken var åpenbar: Alle så sykkelritt og vi hadde parkert et par kvartaler unna målområdet.

Folkefesten på Stortorget i Lillehammer overgikk alt fra 2012. Det var flere folk, været var upåklagelig og Edvald Boasson Hagen hadde vunnet solo i hjembyen.

Regien var perfekt. Og Edvald sier det faktisk best selv.

- Det var en god følelse bare å kjøre i folkehavet på hjemmebane, sier han til procycling.no etter å ha vært gjennom premieutdelingen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Støtet fra konkurrentene oppover
I 2012 avgjorde han etappen i to steg. Først kjørte han fra alle konkurrentene utenom Simon Clarke i utforkjøringen ned til Vingrom.

Ett år senere støtet han oppover, tok igjen Sergio Paulinho og jobbet perfekt med han inn mot mål.

- Vi jobbet kjempebra sammen. Jeg tror han var glad for å bli nummer to og dermed komme seg opp i sammendraget, forklarte Boasson Hagen.

Les også: Nibali befester sin posisjon i rosa

I finalen ble det også litt annerledes. Litt etter kilometersmerket støtet Boasson Hagen på Paulinho, og kom dermed alene inn på oppløpet. Stemmingen blant publikum var på elektrisk, og brølet som møtte 26-åringen ga gåsehud og fikk hårene på arm og bein til å reise seg.

- Ja, dette er en av mine fineste seirer. Da jeg vant alene i Tour de France var det større, men det er veldig fint å vinne i hjembyen min med så mange folk som har kommet for å se på meg. Jeg vil alltid vinne, men i dag ville jeg virkelig vinne. Laget gjorde en veldig god jobb med å kontrollere hele dagen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Edvald: - Det var helt rått
Det er vanskelig å sammenligne egne barn. Uten sammenligning er det også vanskelig å rangere seirer av samme kaliber, men Edvald klarer å peke på noen forskjeller som går overens med procycling.nos observasjoner.

- Det var enda mer folk i år. Det var helt rått. Det skjedde omtrent som i fjor, selv om det kanskje var litt mer spennende i år. Det er helt rått uansett. Det er mange som stilte opp for å heie på meg, sa en takknemlig rudsbygding.

Det eneste som gjenstår før Edvald har vunnet Glava Tour for andre året på rad er en tøff etappe fra Gjøvik til Hønefoss.

I 2012 ble etappen er formalitet, men klok av skade har arrangøren gjort den enda tøffere i år.

Edvald tar ingen ting på forskudd.

- Vi får se om det holder i morgen. Det er én dag igjen og jeg har god hjelp fra laget.

Én ting er i hvert fall sikkert. Vi gleder oss!

Kommentarer til denne saken