*Nettavisen* Sport.

En av Premier Leagues heiteste i 2013 - nå er han på vei til spansk fjerdedivisjon

FALL: Michu var en av Premier Leagues mest ettertraktede spillere for et par år siden. Nå går det mot spansk fjerdedivisjon. Foto: Olly Greenwood (Afp)

Ting gikk ikke helt etter planen.

Premier League-sesongen 2012/2013 var et eneste langt eventyr for Michu. Siden da har han slitt på utlån og med en vond ankelskade. Nå skal han være aktuell for spill i spanske Tercera División, som er Spanias svar på fjerdedivisjon.

Sammen med Swansea vant han Ligacupen og hamret inn 18 seriemål for laget fra Wales i 2012/2013. Han sto øverst på blokka til mange av Europas storkanoner før Napoli trakk det lengste strået.

Utlånet skulle vise seg å bli et mareritt og Michu spilte kun seks kamper for Diego Maradonas gamle klubb. Der fikk han også en ankelskade som har holdt han ute av spill i over et år.

Opptrening

Etter å ha falt ut av planene til Swansea-trener Garry Monk så har Michu nå reist tilbake til moderlandet, og trener med fjerdedivisjonsklubben UP Langreo, som trenes av Michus bror Hernán Pérez.

Spanske AS melder nå at Michu ønsker å spille for sin bror frem til januar. Han hadde en ny operasjon på ankelen sin for en måned siden og håpet er at Langreo kan gi Michu sin første offisielle fotballkamp siden 23. oktober 2014.

Om oppholdet i hjemlandet skulle gå bra mener AS at Michu igjen vil satse på karrieren og prøve å ordne en overgang til en klubb lenger opp i divisjonene.

Landslagsspiller

Den tidligere Real Oviedo-spilleren leverte på et tidspunkt på så høyt nivå at Vicente del Bosque kalte han opp i Spania-troppen, og gav han sin debut mot Hviterussland i VM-kvalifiseringen i 2013.

Dette virker veldig lenge siden med tanke på at Swansea-trener Garry Monk ønsket å kjøpe den spanske angriperen ut av kontrakten sin i sommer.

Faktisk er det slik at Monk og Swansea må gi Michu tillatelse om hans lille eventyr i den spanske fjerdedivisjonen skal få fart. I sommer ble det ryktet at Michu hadde lagt skoene på hylla, nå kan karrieren få en ny vår i de lavere divisjonene i Spania.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.