Med to etappeseiere i Critérium du Dauphiné har John Degenkolb for alvor markert seg som en ny stjerne på sykkelhimmelen.

Kraftpluggen fra Øst-Tyskland er den nye fremadstormende stjernen i HTC, et lag som har bygget opp ryttere som Mark Cavendish, Andre Greipel, Tony Martin og Edvald Boasson Hagen.

Se video fra torsdagens spurt

- Det var noen store spurtnavn til start her, og skal jeg være ærlig var jeg ikke sikker på at han skulle matche dem like godt på flaten som han gjorde i slak motbakke (da han vant den 2. etappen, red.anm.). Men det ser ut om at vi har en fyr som er litt som Erik Zabel og litt som Mark Cavendish, fortalte HTCs sportdirektør Brian Holm til lagets nettside etter torsdagens etappe.

Seks seiere så langt i år
Sammenlikningen er mer enn bare tomprat fra en partisk sportsdirektør. For Degenkolb har allerede som første års proff bevist at han både takler massespurter og endagsritt.

Les også:Boasson Hagen centimetere unna seier

Når vi nå nærmer oss halvkjørt 2011-sesongen har den tyske kraftspurteren allerede vunnet seks sykkelritt. Til sammenlikning vant Boasson Hagen sju sykkelritt i løpet av sitt første år som proff.

Alle seirene har kommet i massespurter, hvor ryttere som Tyler Farrar, Michael Matthews og Edvald Boasson Hagen er blitt slått.

Allikevel er det kanskje i klassikerne han har overbevist aller mest. For det er ikke mange 22-åringer som kan bokføre en 12. plass i Omloop Het Nieuwsblad og en 19. plass i Paris-Roubaix på CV-en. I begge rittene kjørte han offensivt og klokt, og kom seg med i de avgjørende bruddene.

Sølvmedaljør i forrige VM
For de som har fulgt med på U23-klassen de siste årene er det ikke noen overraskelse at tyskeren slår til i endagsritt. Allerede i 2008 ble han nummer to i det store U23-rittet ZLM Tour og nummer tre på fellesstarten i VM i samme klasse.

Les også:Tysk talent knuste spurteliten

Etter det har det godt slag i slag med den ene store triumfen etter den andre på det nest øverste nivået. At det lille tyske kontinentallaget Thüringer Energie Team fikk beholde han i hele tre år er overraskende. Men etter at Degenkolb vant sølvmedaljen i U23-VM i fjor var tiden inne for å ta steget opp. Valget falt på talentfabrikken HTC.

Det er gjennom prestasjonene på det amerikanske laget at Degenkolb har blitt sammenliknet med lagets rådgiver Erik Zabel. At han skal være den nye Zabel er ikke Degenkolb enig i.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ønsker å vinne en klassiker
- Nei, du kan ikke sammenlikne oss. Zabel vant 200 ritt (det riktige tallet er 135, red. anm.) Jeg har ingen forestilling om at jeg kommer til å bli en like stor mester som han var. Jeg er på en måte en spurter slik som han, men på en annen måte. Jeg liker avslutninger som går på falske flater, har Degenkolb fortalt til cyclingtime.com.

- Men jeg tror at min fremtid ligger i klassikerne. Jeg hadde en interessant Paris-Roubaix i år og kommer til å bygge karrieren min rundt målene om å vinne Milano- San Remo, Flandern Rundt og Paris-Roubaix. Flandern Rundt er nok rittet jeg er bygd for.

Dermed kan det ligge an til flere spennende dueller mellom Degenkolb og Boasson Hagen de neste årene.