Én dag med Northug

Foto: Espen Haugen (Mediehuset Nettavisen)

Nettavisen ble med Petter Northug gjennom en hel treningsdag. Les livereferat her.

15.08.11 19:47

MERÅKER/OSLO (Nettavisen): August er en viktig måned for Petter Northug. Arbeidet med å gjøre kroppen klar for en ny, tøff sesong, er i full gang. Og har vært det lenge.

Selv om han unnet seg noen fridager i forbindelse med poker-NM i Riga, og la starten av oppkjøringen til Las Vegas i forbindelse med poker-VM, har Northug allerede lagt ned mange mil med rulleskiene på beina.

Kongen fra ski-VM i Holmenkollen har satt seg to store mål for den kommende sesongen: Tour de Ski og Vasaloppet.

Mandag var pressen invitert til å være med på en vanlig arbeidsdag i Northugs liv, og Nettavisen benyttet anledningen til å ta med dere lesere på turen.

Her kan du lese om én dag med Petter Northug.

18:45:Petter er ferdig i styrkerommet. Nå venter den siste intervjuerunden før han reiser hjem for kvelden.

17.39: Petter og Tomas Northug er ferdig med rulleskiøkten på Meråker. Regnet har for øvrig begynt å bøtte ned. Nå venter styrkerommet for Petter Northug!

16.31: Nå skal vi følge Northugs andre treningsøkt for dagen, og Northug har med seg lillebror Thomas på en rulleskiøkt. Bilder kommer senere.

15.51: Som nevnt fikk Espen Haugen en prat med Frode Estil mens Petter spiste lunsj. Intervjuet er nå publisert og kan leses her. Estil snakker blant annet om hva han synes om Northugs mål for sesongen og om hvilket mål han tror Petter har størst sjanse til å nå.

14.52: Northug har spilt lunsj og reist hjem for å dusje og skifte. Neste økt starter klokken 16. Den neste økten går på rulleskitraseen ved Meråker videregående skole, som for øvrig er blitt utbedret i forbindelse med rulleskiskytter-NM i september.

14.11: - Vi har fått en del spørsmål om Petter har kjøpt seg hus. Det kan jeg bekrefte at han har gjort. Huset ligger ved Byåsen i Trondheim og er rett ved terrenget, forteller pressetalsmann Otto Ulseth.

13.41: Espen Haugen har i samarbeid med Øyvind Ludt skrevet denne saken om den forestående sesongen til Northug:

Ingen poker, piker og kos for Petter

Det kan forøvrig anbefales å følge Nettavisen Sport på Facebook. Der slår vi fra tid til annen til med konkurranser, eksklusive videoklipp og annet snacks:

HTML EMBED

13.40: Frode Estil snakker med pressekorpset om Petters treningsøkt og hva han tror om den kommende sesongen. Sak kommer senere.

13.35: Petter spiser lunsj på Meråker videregående skole.

12.55: - Det gjør vondt når man holder på, men det er godt etterpå, sier Northug om intervalløkta, og det kommer mer av det samme fremover.

- Jeg har vel hatt et par som er enda tøffere. Men på denne tiden har en kanskje flere sånne økter utover. Så et par i uka blir det fort fremover.

12.37: Intervalløkten er over for Northug.

12.19: Northug ser lett og fin ut på vei oppover fjellsiden, men på spørsmål om det er tungt, svarer han kort «ja!» mens han gisper etter luft etter sitt femte drag.

12.05: Petter Northug holder nå på med intervalltreningen. Han kjører fem drag, som alle skal vare i seks minutter. Det første draget i sone tre, de fire neste i sone fire. Du finner mer informasjon om hva dette innebærer ved å lese Olympiatoppens intensitetsskala.

Etter disse fem dragene skal Petter kjøre to drag som varer i to minutter. Disse skal gå i sone fem, som er tilnærmet likt et konkurransetempo.

11.41: Nå er Petter Northug på plass, forsinket av Antidoping Norge.Nå starter han på intervalltreningen.

11.25: Petter er ute og varmer opp. Det betyr at han løper en runde i mykt terreng før det blir internaller på grusveien.

10.37: Vi har spurt Otto Ulseth litt om hva som skal foregå i dag. Han forteller at dette er en helt vanlig treningsdag for Northug.

- Han hadde en veldig hard treningsuke forrige uke og gikk åtte konkurranser, og det sitter nok fremdeles litt i beina. Petter vant for øvrig begge konkurransene sammenlagt (rulleski-VM og toppidrettsveka i Aure), sier Ulseth til Nettavisen.

- Den første økten i dag kommer til å være rå (hard), legger han til.

- Petter vil begynne økten sin kl. 11 og begynner med litt oppvarming før han begynner med intervallene. Han løper 4-5 minutter oppover, og jogger rolig nedover et par minutter før han begynner på neste dra. Økten vil være ferdig cirka kvart over 12.

Det blir lunsj på Meråker videregående skole rundt 12.30. Der vil Frode Estil ha et lite opplegg, før Northug starter på økt nummer to.

10.32: Petter er fremdeles opptatt med Antidoping Norge. Det har begynt å blåse opp kraftig her nå og ryktene går blant trøndelagsjournalistene om at det er ventet rekordmye nedbør i Trøndelag de neste dagene.

10.11: - Det er typisk Petter. Nå har vi samlet hele pressen og så er han en halv time forsinket, og smiler rådgiver Otto Ulseth.

Det er imidlertid en god grunn til dette.

- Petter har fått Antidoping Norge på besøk, forteller Ulseth.

10.00: Det er god stemning på terrassen. Nettavisen er på ingen måte alene. TV 2 og en rekke andre er på plass. Northugs rådgiver Otto Ulseth har hendene fulle med å guide journalister opp grusveiene ved Kirkebyfjellet. Han er i strålende humør og frister de journalistene som ennå ikke har møtt opp, med at de får nystekte vaffelkaker med brunost.

På den første økten, som er litt forsinket, skal Petter Northug løpe bakkeintervaller fra hovedveien og opp til Kirkebyfjellet der vi befinner oss for øyeblikket.

09.50: Nettavisens journalist Espen Haugen forteller at et mørkt skydekke har lagt seg over Kirkebyfjellet. Petter Northug har ennå ikke dukket opp, men er ventet klokken 10. I mellomtiden serverer pappa John Northug vafler.

- Hadde Otto Ulseth stekt vafler, ville røra ligget utover terrassen, smiler John.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.