Gå til sidens hovedinnhold

- En drøm å avslutte med Tour de France

Kurt Asle Arvesen ønsker desperat å stille til start i Passage du Gois.

Tirsdag ble Tour de France-ruten for 2011 presentert. Og selv om Kurt Asle Arvesen ikke satt klistret til TV-ruta denne gangen, innrømmer han at den neste utgaven fort blir hans siste mulighet i verdens tøffeste sykkelritt.

- Det ligger an til at neste år blir min siste sesong på sykkelen, bekrefter Arvesen overfor procycling.no.

- Da er det vel ekstra viktig for deg å bli med til Tour de France?

- Ja, det er noe jeg er spesielt giret på. Det hadde vært en drøm å avslutte der. Når man først holder på med dette og bruker så mye tid på det, er Tour de France selvsagt rittet man satser på å bli med på, svarer han.

Trenger flyt neste år
Årets sesong ga 35-åringen flere skuffelser enn oppturer på sykkelsetet. Han brakk kragebeinet under Tour of Qatar i februar, og bar preg av det under oppkjøringen til de store vårklassikerne.

Les også: Slik blir Tour de France 2011

Deretter slet han med kneproblemer. Han kom seg ikke inn på laget til Team Sky foran verken Tour de France eller Vuelta a España. I tillegg ble han vraket på det norske VM-laget.

- Hva skal til for at du ombestemmer deg og likevel forlenger karrieren?

- Da skal jeg i så fall ha utrolig god flyt neste år.

Mottok tilbud
Allerede i sommer tikket det inn tilbud til Arvesen om å bli sportsdirektør i både Team Sky og laget til Schleck-brødrene i Luxembourg.

Eresfjordingen takket pent nei, og ba dem heller prøve på nytt etter 2011-sesongen. Fortsatt har han nemlig en drøm om Tour de France og muligens å skaffe seg en ny etappeseier.

Men mest av alt ønsker han å hjelpe laget gjennom verdens tøffeste sykkelritt.

- Jeg tenker først og fremst på laget. Jeg er en offensiv midtbanespiller og da må man serve spissene. Jeg håper at jeg blir verdsatt for den typen jeg er, og at jeg får vise fram kvalitetene mine i et av de store etapperittene igjen.

Lei av Cancellara?
Det var et tungt slag i ansiktet da Serge Pauwels ble foretrukket i stedet for ham foran årets Tour de France. Selv om Team Sky til slutt floppet, ønsker ikke Arvesen å kritisere uttaket.

- Det er ikke noe jeg ønsker å rippe opp i nå. Det ble gjort lange vurderinger på forhånd og de landet på det uttaket de gjorde. De gamblet, og de hadde kanskje gjort ting annerledes om de hadde fått velge på nytt – men det blir etterpåklokskap, sier han.

Tirsdag satt han i bilen på vei til Nordvestlandet da procycling.no ringte. Han hadde dermed ikke fått med seg Tour de France-presentasjonen, men etter en liten innføring, sier han følgende:

- Det høres ut som det blir en del fyrverkeri underveis.

- Hva synes du om at de har kuttet ut prologen denne gangen?

- De var kanskje lei av at Fabian Cancellara kjører i gult den første uka.. Nei da, jeg mener man bør være åpen for forandringer og ønsker dem velkommen. Man kan ikke sette seg fast i et spor, så jeg synes det er friskt gjort. Dessuten høres den første etappen ut som noe som passer både Thor og Edvald godt. Og så håper jeg at jeg får kjøre lagtempoen dagen etter. Det er utrolig artig når det går på skinner, poengterer Arvesen.

Positiv Wiggins
Også lagkaptein Bradley Wiggins ser fram til neste års eventyr i Frankrike.

- Det ser ganske hardt ut på papiret, men Tour de France er jo aldri enkelt, fortalte Wiggins til Sky Sports News.

- Det er godt nytt for oss at de har lagt inn en lagtempo. Med tanke på vår bakgrunn fra banesykling og erfaringene derfra, bør det passe oss godt. At den kommer allerede på den andre etappen, bør gi oss gode muligheter til å få tak i den gule ledertrøya. Det er ikke tvil om at den første uka blir viktig for oss, understreker han.

Neste års Tour de France avvikles mellom lørdag 2. og søndag 24. juli.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken