BEITOSTØLEN (Nettavisen): 15 kilometer klassisk. For noen år siden en skreddersydd distanse for Andres Aukland, som var en av verdens beste i akkurat denne øvelsen.

I februar står nettopp denne distansen på programmet under Ski-VM i Holmenkollen.

Likevel har Aukland bestemt seg for ikke å satse mot det løpet.

Les også: - Northug kan vinne Vasaloppet

For mye stress
- I fjor var alt fokus på komme seg til OL. Det ble mye stress. I år har jeg derfor fokus på langløpene, sier Anders Aukland.

Han er som kjent en del av Team Xtra Personell, som er et rendyrket langløpslag.

Men at VM ligger i bakhodet, legger han likevel ikke skjul på.

- Skulle det vise seg at jeg går fort nok, er det selvfølgelig en drøm å få gå VM i Holmenkollen. Det er en stor bonus om jeg klarer det, sier Aukland.

Best i motbakker
Kanskje gjør den nye strategien at han faktisk vil stå bedre rustet til et eventuelt VM. I stedet for å framprovosere kunstige formtopper tidlig i sesongen, satser han alt på å være i form på senvinteren.

- Jeg kommer til å trene mye fram til januar, for å kunne gå fort i slutten av januar, februar og mars, sier Aukland – som mener treningsopplegget er optimalt også med tanke på 15-kilometere, selv om han primært satser på lange løp.

- Det er jo i tøffe motbakker jeg han min styrke også i de lange løpene, og jeg trener like mye på diagonal som staking, poengterer Anders Aukland.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!