Som for Thor Hushovd, kan karrieren til Gabriel Rasch i Garmin-Cervélo gå mot slutten.

35-åringen har vært i samtaler med det amerikanske laget siden i sommer, men fremdeles har det ikke kommet et kontraktsforslag på bordet.

- Jeg trives veldig godt her i Garmin-Cervélo, og håper på å forlenge kontrakten min, men situasjonen med Leopard og Radioshack gjør det veldig vanskelig. Garmin vil også ha opp unge amerikanere, sier Rasch til procycling.no.

procycling.no vet at også Bjarne Riis og Team Saxo Bank vurderer å hente Hole-gutten foran neste sesong.

Interesse fra Riis
- Det stemmer at jeg har snakket med Bjarne Riis, innrømmer Rasch.

- Hva slags rolle er du forespeilet der?

- Jeg blir nok en del av klassikerlaget til Saxo Bank. Det tror jeg passer meg fint. Dessuten vil jeg tro at jeg har en del å lære de yngre rytterne om hvordan de hjelper lagkapteinen på best mulig måte, sier Rasch til procycling.no.

Han har forhørt seg med Kurt Asle Arvesen om de faktiske forholdene i laget som nå huser superstjernen Alberto Contador.

- Hvor godt passer Gabriel Rasch inn hos Saxo Bank?

- Jeg tror det blir helt supert, sier Arvesen til procycling.no.

- Gabriel er en solid klassikerrytter, en lojal hjelper og en person som skaper god stemning i laget, utdyper han.

En drøm
Ettersom BMC Racing har sikret seg Hushovd de neste tre sesongene, føler lag- og treningskompisen seg mer enn klar for å vise seg fram på egne premisser i det internasjonale proffsirkuset.

- Det har alltid vært en drøm å sykle for Bjarne Riis. Kurt har fortalt meg mye om Saxo Bank og måten laget er satt sammen på, avslutter Rasch.

Team Saxo Bank mistet profiler som Fabian Cancellara, Andy Schleck og Fränk Schleck foran årets sesong, men maktet likevel å vinne monumentalklassikeren Flandern rundt takket være Nick Nuyens.

Foran 2012-sesongen har Riis også mistet ryttere som Richie Porte, Laurent Didier og Baden Cooke. Inn har Sergio Paulinho (RadioShack) og Karsten Kroon (BMC Racing) kommet.

PS! Gabriel Rasch har også mottatt forespørsler fra franske lag, men ønsker aller helst å signere for et lag som allerede har WorldTour-lisensen. Dermed er fremdeles Garmin-Cervélo og nå altså Saxo Bank de to mest nærliggende alternativene.