Gå til sidens hovedinnhold

- En drøm i oppfyllelse

Endelig får Marek Sapara oppleve det han kom til Rosenborg for: Å spille mot Europas elite i Mesterligaen.

ROSENBORG - TAMPERE 2-0 (5-0 SAMMENLAGT):

LERKENDAL/OSLO (Nettavisen): - Dette er en drøm som har gått i oppfyllelse. Mesterligaen var årsaken til at jeg kom til Rosenborg. Nå er det en realitet! jublet en tydelig glad Marek Sapara da han snakket med Nettavisen etter at Rosenborg sikret seg en plass i Mesterligaens gruppespill.

Sapara var uvanlig nervøs før kampen, selv om Tampere hadde hele tre mål å ta igjen på trønderklubben.

- Da jeg scoret, skjønte jeg at det kom til å gå bra. Det gikk egentlig enklere enn jeg hadde ventet, mener Sapara.

Strømbrudd
3-0-seieren i Finland sørget for at returkampen på Lerkendal i Trondheim aldri ble spennende. I alle fall ikke når den først kom igang. En times tid var det imidlertid svært usikkert om det i det hele tatt ville bli noen kamp onsdag kveld.

Strømmen gikk på Lerkendal, og verken flomlysene eller tv-sendingen til TV3 fungerte som planlagt. Først klokken 21.41 blåste dommer Alain Hamer fra Luxemburg for avspark - 56 minutter senere enn oppsatt tid.

Noe mer enn en transportetappe ble det ikke for Rosenborg.

Enkel 2-0-seier
Marek Sapara sørget for 1-0 da han scoret med et flott skudd fra 20 meter på overtid i første omgang, mens Didier Konan Ya la på til 2-0 fire minutter etter pause.

2-0 stod seg til full tid, og dermed kunne Rosenborg-spillerne slippe jubelen løs. Spesielt trønderklubbens ivorianske spillere viste en enorm glede over å få møte Europas fotballelite.

- Det er stort for publikum og det er stort for oss spillere. Jeg tror faktisk det er mange i hele Norge som synes det er moro at vi skal spille i Mesterligaen, sa Vidar Riseth til TV3 etter kampen.

Verdt 90 millioner
Avansementet til gruppespillet vil gi Rosenborg om lag 90 nye Mesterliga-millioner. Ifølge NA24 har trondheimsklubben totalt tjent nærmere 600 millioner kroner på Mesterligaen siden turneringen fikk dagens form.

Billettinntektene fra Mesterligaen blir trolig på cirka 25 millioner kroner, mens tv-inntektene gir ytterligere 20 millioner til klubbkassen. Dessuten får man rundt 45 millioner kroner bare for å kvalifisere seg for gruppespillet.

I tillegg til disse om lag 90 millionene, kommer pengepremier for eventuelle seirer og uavgjorte kamper i gruppespillet. Disse bonusene er på henholdsvis 4,8 og 2,4 millioner kroner.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis