Gå til sidens hovedinnhold

– En drøm med OL

Øystein Pettersen var både overrasket og lettet da han fikk beskjed om at OL-billetten var i boks mandag.

TONSENHAGEN: Lillomarka-løperen gikk bokstavelig talt på trynet i prologen i verdenscupsprinten i estiske Otepää i helga, men var likevel en av sju langrennsløpere som mandag fikk klarsignal til OL i Vancouver.

LES SAKEN: "Pølsa" på trynet

– Jeg var forberedt på at jeg måtte kjempe i NM for å få komme til OL, men nå kan jeg slippe ned skuldrene, sier «Pølsa» til Lokalavisen Groruddalen.

Ola Vigen Hattestad, Marit Bjørgen, Petter Northug og Kristin Størmer Steira var fra før tatt ut til mesterskapet i Canada. I det andre uttaket fikk Øystein Pettersen følge av ytterligere seks løpere – Celine Brun-Lie, Marthe Kristoffersen, Vibeke Skofterud, Ronny Hafsås, Martin Johnsrud Sundby og Eldar Rønning.

Spennende NM-stafett

Langrensssprinteren fra Tonsenhagen er glad for å ha sikret seg OL-billetten.

LES SAKEN! "Pølsa" til OL

– Den siste tiden har jeg bare tenkt på at jeg skal kvalifisere meg til OL. Jeg styrket ikke akkurat kandidaturet mitt ved å tryne i helga, men jeg er selvsagt veldig fornøyd med å bli tatt ut. Nå får jeg vise meg tilliten verdig i NM, sier Øystein.

NM i Stokke starter torsdag, og Pettersen skal også gå stafett for Lillomarka i tillegg til sprinten.

– Det blir første gang jeg går for dem i en stafett, så det blir moro, sier «Pølsa», som får med seg to unggutter på laget.

Pølsefesten må vente

Etter NM blir det fullt fokus mot det som skal skje i Vancouver. For «Pølsa» blir naturlig nok OL det største han noen gang har opplevd.

– OL er bare noe jeg har lest om og sett på TV. Jeg får tenke minst mulig på hvor stort det er før etter jeg er ferdig; inntil da får jeg bare late som det er et hvilket som helst renn. Men det er klart det er en drøm for meg å få oppleve OL, sier Øystein.

Noen feiring av OL-uttaket har han ikke tid til.

– Jeg får heller ta en pølsefest etter sesongen er ferdig, flirer «Pølsa».

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler