Gå til sidens hovedinnhold

- En drøm som går i oppfyllelse

Hilde Lauvhaug (19) skal duellere med verdenseliten i La Clusaz.

Det blomstrer godt i norsk langrenn om dagen. Hittil i sesongen har tre juniorjenter fått prøvd seg i verdenscupen. Marthe Kristoffersen, Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla har alle fått prøvd seg på øverste nivå.

Til helgens verdenscuprenn i Frankrike ble det klart at enda ei ungjente nå får sjansen blant verdens beste. Hilde Lauvhaug blir med i Marit Bjørgens fravær.

- Dette er kjempeartig. Over all forventning. Det blir virkelig en drøm som går i oppfyllelse, sier en overlykkelig Laughaug til Nettavisen.

Bedre form
Ungjenta har tidligere vært med i verdenscupen på seniornivå. I mars gikk hun tremila i Holmenkollen, og endte på en 40. plass. Hun var ikke med på sesongåpningen på Beitostølen i november på grunn av mageproblemer, men nå er kroppen på bedringens vei.

- Jeg merker jeg føler meg bedre, men ikke helt på topp ennå. Men vi reiser ned i morgen, så jeg har noen dager på å komme i skikkelig slag igjen.

La Clusaz ligger høyt over havet i de franske alpene, og det kommer til å bli en sterk utfordring for Lauvhaug som ikke er vant til å presse kroppen så hardt i høyden. Men den utfordringen tar hun på strak arm.

- Vi reiser som sagt ned noen dager før, så jeg håper jeg kan bli litt vant til høyden. Det viktigste er å åpne løpet rolig. Men uansett hva som skjer, er det en opplevelse det kommer til å bli gull verdt å ta med seg videre.

Hun skryter også av sine lagvenninner på landslaget.

- Det er steinbra nivå. Det er så sykt moro at de norske juniorjentene gjør det så bra. Samtidig blir det også utrolig moro å bli en del av det som man har sittet og sett på TV siden man var liten. Hele greia er som et eventyr for meg, avslutter Lauvhaug.

(Saken fortsetter under bildet)

Ustabil
Juniorlandslagstrener Roar Hjelmeset mener ungjenta kan ha en stor fremtid i skiløypa.

- Hilde har prestert bra når hun har fått sjansen. Hun hadde en brukbar sesong i fjor med en 5. plass i junior-VM. Det har gått opp og ned, men hun har til tider gått svært fort, sier Hjelmeset.

Han mener også at høyden vil bli en sterk faktor til helgen.

- Det kommer til å bli uvant for Hilde, fordi det er så høyt. Men det blir veldig fint for henne å få kjenne på nivået. Det er ingen fare for henne å gå, men det hadde vært ideelt om det hadde vært renn i lavlandet. Det kan slå begge veier.

Hjelmeset mener også det er viktig at ungjentene får prøve seg blant eliten.

- Hun er jo den fjerde junioren som får prøve seg i år. Og jo flere, jo bedre. Det var mange juniorer som gikk bra på slutten av fjorårets sesong også, så dette kan bli meget bra utover vinteren.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Slik kan du kjempe om en premiepott på 90 millioner lørdag

Kommentarer til denne saken