Jonathan Cantwell er Saxo Banks hittil siste signering. Hans ankomst bekreftes av laget i en pressemelding.

Den 29-årige australieren kan betegnes som en seiersmaskin, dog i mindre ritt. I 2009 og 2010 kjørte han inn 37 seiere, men bare to av dem var i UCI-ritt. De fleste seirene har kommet i Australia og USA.

Cantwell har syklet for Fly V Australia de siste årene. Han hadde egentlig skrevet under kontrakt med kjempeprosjektet Pegasus, som gikk under, for et år siden.

En ressurs
Nå, et år etter nedturen, er det klart at Cantwell kommer til å kjøre på høyeste nivå neste sesong.

- Jonathan har vunnet mange ritt de siste fire årene, mens han har kjørt i Australia og USA, og han har vist at han er en vinner, sier Bjarne Riis.

- Jeg synes at han fortjener en sjanse til å prøve seg blant de beste i sykkelverdenen. Han er hardtarbeidende og tøff, så jeg tror han kan løfte seg ytterligere. Jeg ser ham som en ressurs for oss i etappeløp, når det handlet om å kjøre J.J. Haedo frem i spurtene, eller kjøre for seieren selv.

Vil jobbe for laget
I år har Cantwell tatt åtte seiere, inkludert det australske kriteriumsmesterskapet. Nå gleder han seg til nye utfordringer i Saxo Bank.

- Å få en plass på Saxo Bank-SunGard er en drøm som går i oppfyllelse for meg. Skulle jeg valgt et lag, så ville det vært dette. Så jeg er selvfølgelig fantastisk glad, og jeg gleder meg til å komme i gang, sier Cantwell.

- Mitt mål for sesongen er å være en sterk opptrekker for J.J. Haedo, og så ellers bare lære fra Bjarne Riis, hans sportsdirektører og mine nye lagkamerater. Men jeg er 29 år nå, og har ventet så lenge, at jeg også har bestemt meg for å skulle stikke hodet frem selv. Først handler det om å gjøre en jobb for laget, og hvis jeg får en mulighet til å kjøre for meg seg, vil jeg ta den med begge hender og gå etter seier.

Australske Cantwell blir Riss’ niende signering for året. Tidligere har han blant annet hentet japanske Takashi Miyazawa, klatresterke Sergio Paulinho og ringreven Karsten Kroon.