Gå til sidens hovedinnhold

-En drøm som går i oppfyllelse

Mats Zuccarello Aasen (19) er klar for A-landslaget.

Christopher Henriksen (20) fra Furuset, Anders Gjøse (22) fra Stavanger Oilers og Mats Zuccarello Aasen (19) fra Frisk Tigers er tatt ut på A-landslaget i ishockey for første gang. Henriksen og Gjøse er backer, mens Zuccarello Aasen er løper.

- Aasen fortjener å få prøve seg på A-landslaget nå. Det blir spennende å se om han klarer seg på et høyere nivå, sier landslagssjef Roy Johansen til Nettavisen.

Frisks playmaker er ifølge Johansen den beste spilleren på U20-landslaget, og kan forhåpentligvis ta steget opp på A-nivå og melde seg på i kampen om en plass i VM-troppen.

- Forventer tøffe tak
Mats Zuccarello Aasen er spent på hvordan nivået på A-landslaget er.

- Det blir mye tøffere enn både U20-landslaget og eliteserien, så jeg er veldig spent, sier Aasen til Nettavisen.

- Jeg får bare prøve å tilpasse meg, så får vi se hvordan det går.

19-åringen håpte på en plass i troppen, men ble overrasket da beskjeden endelig kom.

- Jeg har snakket med Roy (Jacobsen red. anm.) tidligere, og han har sagt at hvis jeg stod på ville jeg få sjansen. Sånn sett håpte jeg på en mulighet, men ble likevel overrasket da jeg fikk beskjeden om uttaket, sier Aasen.

- Det er en drøm som går i oppfyllelse, avslutter Frisk-spilleren overfor Nettavisen.

- A-landslaget er en av målene man setter seg når man begynner å spille hockey, og det blir svært moro og spennende å få prøve seg på det øverste nivået.

Backmangel
Landslagssjef Roy Jacobsen er også spent på å se hvordan Henriksen og Gjøse takler nivået.

- Henriksen har vært bra for Furuset, synes jeg. Han fortjener å få vise seg fram på et litt høyere nivå. Det samme gjelder de to andre, sier Johansen.

Christopher Henriksen selv håper å utvikle sine offensive kvaliteter under samlingen.

- Jeg hørte at jeg var aktuell til forrige samling, så jeg hadde nok forhåpninger om å komme med, sier Furuset-spilleren til Nettavisen.

- Like fullt var det en svært gledelig overraskelse da uttaket var et faktum.

Debutantens forbilde er Lars Erik Lund, og Henriksen håper å lære mye av ham under samlingen. Lund er også med i Jacobsens landslagsstropp, der Norge skal møte Slovenia og Danmark i København under oppholdet fra 7. til 10. februar.

Norges landslagstrener ser spesielt etter nye backer, ettersom den nåværende landslagsgarden begynner å dra på årene. Landslagstreneren mener Henriksen er en backtype som behersker det meste.

- Han er bra på alt, både defensivt og offensivt. Det er litt få backer i Norge, så vi er på utkikk etter noen typer som kan ta steget opp. Og så synes jeg det er riktig at spillere som gjør det bra i Get-ligaen blir belønnet for det, forteller Johansen.

- Nå var det han sin tur til å få en sjanse.

Henriksen selv sier til Nettavisen at målet var å komme med på noen samlinger neste år. Unggutten ligger dermed godt foran skjema.

Reklame

Kort tid: Ryddesalg med Pondus, Lunch og Rhesus Minus